.

Köszönet, hogy megtisztelsz a jelenléteddel!!!

2012/06/02

Mézes levendula vaj...3.nap!



























Mézes levendula vaj:

10 dkg puha vaj
4 kanál levendula virág
4 kanál méz

A hozzávalókat egyszerűen összekavarjuk és pirítóson, muffinon, de még hideg sültekkel együtt is tálalhatjuk...fogggalmam nincs milyen lehet.....de igen kíváncsi leszek rá!!! Így akár süteményekben is használhatnánk...kekszekben.

Kíváncsi vagyok ezekre az egyszerű, de mégis különleges levendulás finomságokra....persze én alapjáraton kedvelem azt, ami nem megszokott és még a hagyományos ételeket is átvariálom kicserélgetve benne a hozzávalókat, hogy az a számomra elfogadható legyen. Ezek a virágok olyan csábítóak....és különleges alkalmakra is remek mutatványokká válhatnak, hiszen vegyük csak az egyszerű teázást vagy limonádézást, azt hiszem mindenkinek felkeltenénk a kíváncsiságát és figyelme ezekre összpontosulna, mint például a lila porcukorra vagy lila szirupra...stb. Eddig sosem kóstoltam sem virágszirmokat sem különböző fűféléket...de ennek eljött számomra az ideje. Végül is ideje visszatérni a gyűjtögető életmódra nem csak azért, mert olcsó alapanyagok, hanem azért mert gyógynövények és ebből adódóan olyan tápanyagokat nyerünk a szervezetünk számára, amit a kész ennivalókból sosem..a mellékanyagokról pedig ne is beszéljünk. Testünk kitakarítása valahol az agyunk kitakarításával kezdődik és ha a gondolat megérett az ismeretlen dolgok irányában, akkor képesek leszünk változtatni rosszul berögzött étkezési szokásainkon. 

4 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök a levendulás hétnek, ugyanis néhány nap, és a mi kertünkben is szedhető lesz levendula! :) Ezt a levendulás vajat meg azt hiszem kipróbálom, mert nagyon izgatja a fantáziám..:) Köszi a recepteket!!! És ne haragudj, ha mostanában ritkábban kommentelek, de már annak is örülök, ha bejegyzéseidet van időm végigolvasni....puszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Puszi Ditti! Nem csodálom, ha nem érsz rá...házfelújítás és lassan 3 blog....most komolyan én ezzel az eggyelll sem bíírook!! Le vagyok maradva a képek felnagyításával is...persze köszönjem magamnak!!!
      Ne aggódj...de azért hiányoltalak...eltünnek a fecsegő társaim....!

      Törlés
    2. nem tűntem ám el, csak valóban nem fecsegtem annyit...Még kb. 2 hetet bírj ki, aztán újult erővel leszek jelen megint (remélem)! :)))
      Az lehet, hogy 3 blogom van, de a bejegyzéseim száma jóval kevesebb, mint neked ezen az egy blogon. :) Úgyhogy Te vagy az ügyesebb, két gyerek + háztartás mellett. :)

      Törlés
  2. Na azt a 2 hetet talán kibírom....! Dobhatnál nekem is egy kis újult erőt....bár ahhoz azt hiszem újjá kéne születnem! Pussza

    VálaszTörlés

Köszönet Bellinek!

Köszönet Emerenciának!

Köszönet a díjért VRJúliának!

Köszönet Dittinek ...

Babettétől...köszönöm!

Angol, Villámolvasás, agykontroll Gyöngyösön!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...