.

Köszönet, hogy megtisztelsz a jelenléteddel!!!

2012/06/01

Levendula....minden napra egy hétig....2 nap!



A következő lépésként a levendulás cukor elkészítése, ami egy szintén egyszerű és primitív módja a cukor és levendulavirágzat egymásra rétegzése, valamilyen zárható üvegben...akár befőttes üveg is lehet. Készítik friss virágokkal is, amikor 10-12 füzér virágzatot lecsupaszítanak a levendula száráról és azt egy befőttes üvegben rétegesen a cukorral beleszórják a virágszirmokat. Ezt érdemes 2 hétre érlelni, hogy a virág illata beleivódjon a cukorba. Miután az megtette hatását és elbódította a cukrot azaz magába bolondította, akkor további három lehetőség van a további tárolására...vagy hagyjuk szirmosan a cukrot, esetleg leszitáljuk, ha zavar a szirom....vagy pedig egyszerűen kávédarálón ledaráljuk s így egy lila színű porcukrunk készül, amit süteményekben használhatunk fel....



































Ha nincs a kert biztonságos részén levendula bokrunk, távol minden szennyeződéstől....érdemes gyógyszertári szárított levendulát vásárolni, amit teaként árusítanak. S miután van már levendula cukrunk....ezzel a módszerrel akár levendulás sót is elkészíthetünk. Só...és levendula rétegzése. S amilyen jól néz ki és varázslatos a maga egyszerűségében...csodálatos ajándékká válhat szerttein számára és olyan embereknek, akikről tudjuk, hogy értékelik az ajándékozás ilyen fajtáját.

Levendulás fűszerkeverék húsokhoz, salátákhoz...akár ezt is készíthetünk egy jó kis kültéri grillezéshez:
Mindenből egy evőkanál - levendula virág, bazsalikom, kakukkfű, majoranna, morzsolt babérlevél és végül édeskömény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow by Email

Köszönet Bellinek!

Köszönet Emerenciának!

Köszönet a díjért VRJúliának!

Köszönet Dittinek ...

Babettétől...köszönöm!

Angol, Villámolvasás, agykontroll Gyöngyösön!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...