.

Köszönet, hogy megtisztelsz a jelenléteddel!!!

2012/04/05

Orgona ága.........illatozzon mára!!!



Nálam sajnos még csak az emlékeimben felidézve illatozik.....egy kicsit még várat magára.... az utcát is belengő orgona édes illata! Fél szememmel a pincénkre sasolok minden áldott nap és tekintetemmel fürkészem, hogy mikor mehetek, hogy orgona ágat szerezzek! A sziklás hegyoldalban, ahol a pincénk magányosan tengődik az orgona az egyetlen szépség, ami minden évben megmutatkozik óriássá nőtt bokrok olyankor csodálatos hangulatot varázsolnak a kietlen helyre....olyankor érdemes, ha az idő is engedi programot szervezni arra a helyre.
Türelmetlenségem egyik oka, hogy erre emlékezem....és nem hagy nyugodni, hogy legalább a képeket nézhessem. Négy éve már, amikor édesanyámat egy élő orgona bokorral leptem meg anyák napjára...tavaly csupán nyári orgonát ( Buddleja davidii-t ) választottam az alkalomra s bár az egész nyáron díszíti kertünket nem úgy, mint ez a tavaszi virágzású Syringa vulgaris....orgona fajta.....az illatával mégsem aranyozza be a kerteket....ellenben a pillangók azok imádják...tehát a rosszban valami jó....csodálhatjuk a szebbnél szebb pillangó sereget, mert rengetegen lepik el a kertben.
De, hogy ne csak fecsegjek és a ti kedveteket is előcsalogassam egy pár képet mutatok és hogy ösztönözzelek is benneteket...még további képek lesznek meglepetések, ha a linkre is rámentek!!!





További kedvcsinálás végett....nézzétek meg egyik kedves ismerősöm Csilla blogját a Whole Living-ben milyen hangulatos és mámoros lehet egy orgona vacsora kint a kertben... receptet is leltek egyben...! :

4 megjegyzés:

  1. Mosolygós lett korai hajnalom- újra érdekes, ahogy együtt várjuk az orgonát. Születésnapomra nálunk kinyílik. legalábbis férjem reméli: reggel friss orgonacsokorral szokott ébreszteni:)hiszen kedvencem, és számára is könnyedén kipipálva a dolog:)
    Egyre szebb lesz a tavasz, meglásd.
    És köszi, hogy hozzájárulsz.
    Júlia

    VálaszTörlés
  2. Érdekes, de eddig nem is figyeltem, hogy az én születésnapomon április 12.-én kinyílt vagy elnyílt állapotban van-e! Igen...valóban egyre szebb a tavasz...így együtt pedig izgalmas is...!!!
    Szép estét Júlia!!!

    VálaszTörlés
  3. :)Április 30. Mi jöhet még?
    Áldott ünnepet-szép krónikával.

    VálaszTörlés
  4. Talán az kedves Júlia, hogy előző életünkben már jó barátok és közeli ismerősök lehettünk, akik ismerték egymást kínnyát-bínnyát!!!
    De komolyra fordítva a szót én is kívánok az egész családnak áldott békés húsvéti készülődést és ünnepnapokat!!!

    VálaszTörlés

Köszönet Bellinek!

Köszönet Emerenciának!

Köszönet a díjért VRJúliának!

Köszönet Dittinek ...

Babettétől...köszönöm!

Angol, Villámolvasás, agykontroll Gyöngyösön!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...