.

Köszönet, hogy megtisztelsz a jelenléteddel!!!

2012/04/06

Ehető szépségek......



.....mindig is izgatták a fantáziámat!!! Sokszor olvasgattam már róluk....,de valahogy sohasem szántam rá időt, hogy valóban ki is próbáljam őket..... Unokanővérem már régebben mesélte, hogy milyen isteni finom a palacsinta tésztába mártott bodza virágzata olajban kisütve.....legfőképpen ez volt az agytekervényeim mozgató rugója, hiszen elkészítése egyszerű és ismervén a bodza szörp fantasztikus ízét, amit már édesanyám is készített, úgy gondoltam első nekifutásra remek kezdés lenne....aztán kitudja.....folytatás is lehet belőle. Érdekelnek a nem szokványos dolgok fogyasztása....amik a természetben ugyan teljesen hétköznapiak és fellelhető növényekről lévén szó sokukat mégis gaznak vagy csak dísznövényeknek tekintünk, holott értékes növényekről van szó, amik az idő folyamán valamilyen oknál fogva feledésbe merültek. Persze ezek is olyan dolgok, amikről olvasni kell és tudni mikor melyik része fogyasztható..., de úgy gondolom ez is olyan, mint bármely más termesztett zöldség és ha csak ezekről ejtünk szót, akkor azt sem volna ajánlatos tudni, hogy egyes zöldségek levele éppúgy fogyasztható, mint például a gumója, azonban a levelet rendszeresen eldobjuk, holott salátának kitűnő lenne.....
....és hogy hogyan jutott ez eszemben? Valaki ismét felidézte az emlékeket. Gondoltam érdekességként, akit ez szintúgy érdekelne....egy kis olvasmányokat csatoltam be....az ehető növényekről és végén az ehető zöldekről.
































































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow by Email

Köszönet Bellinek!

Köszönet Emerenciának!

Köszönet a díjért VRJúliának!

Köszönet Dittinek ...

Babettétől...köszönöm!

Angol, Villámolvasás, agykontroll Gyöngyösön!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...