.

Köszönet, hogy megtisztelsz a jelenléteddel!!!

2013/06/23

Levendula buzogány készítése képekben...

Én 30 szálból készítem...hosszú szárúakat válogattam (mert tudtam válogatni!), de ez lényegtelen. Páros szám legyen a levendula virág. Le leveleztem és összerendeztem a virágzatot, majd alatta megkötöttem szaténszalaggal úgy hogy hagytam a virágfejtől hosszabb szaténszalagot, amit bedugtam...a virág között lógott ki...(ezt húzom elő, amikor végig fonom, hogy megkössem a fonott szállal). Megfordítottam a csokrot, virág fejeket fogtam a bal markomban...a szárak felfelé állnak ( én nem hajtottam le előre az egészet, de ezt kitapasztaljátok...hogyan jobb!). A szaténszalaggal elkezdtem fonni úgy, hogy lehajtok két szálat, arra ráteszem a hosszú szaténszalagot, majd a szalag tetejére hajtok két szálat...utána a szalagot áthajtom az előzőleg lehajtott két szálra, hogy a szalag alá ismét lehajthassak még két szárat. Miután minden szárat lehajtottam, óvatosan folytatom a fonást, hogy a száram el ne roppanjon. Így kettessével haladva befonjuk az egészet, hogy egyszer fölötte...egyszer alatta...egyszer fölötte...alatta...addig, amíg végig nem fonjuk a virágkalászt". Akkor előhúzom a meghagyott szalag másik végét a belsejéből és a kettőt összecsomózom. Így kerül a buzogány belsejébe a levendulavirág. Ha szép szorosan fonjátok, akkor benne is marad...így a szalagot igyekezzetek a másik sor mellé feltolni, hogy ne legyenek rések közötte és húzzátok is meg a szalagot, mert úgyis száradni fog és zsugorodik a szára ezért fontos, hogy ne túl szoros, de azért feszes legyen a fonat. Ha túl kicsik a virágok és ducibbat szeretnétek, akkor akár még 20 virágkalászt is bedughattok a virág közepébe és azt markoljátok. Szépen kiszárad benne...kezeitek között megmorzsolva egész évben érezhetitek illatát!!! Szalagot vehettek bármilyen színűt, 0,5 cm-es, 1 cm-es vagy annál nagyobbat a következő méret 1,5 cm-es. Én az utolsó kettővel készítem...a vastagabb a türelmenetleneknek jobb. Gyorsabb! Remélem segítettem!


12 megjegyzés:

  1. Nagyon köszönöm! soha nem jöttem volna rá magamtól! :) megpróbálom majd...

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szívesen!!!! Érdemes készíteni! Megmarad belőle...és tovább érezheted! Puszi

    VálaszTörlés
  3. Drága vagy!!!!!Most már meg fogom próbálni!!!!:)

    VálaszTörlés
  4. Jó játék Ozser! D:)) olyan szedjél hangyát tipusú, ha 20 darabot készítesz egymás után! D:)) De kell egy kis őrültség:)) Estére kifáradok benne, reggel meg alig várom, hogy mehessek csinálni! De ez így természetes... Tavaly csak 4 koszorút, 3 buzogányt csináltam... Most ez a gyakorló évem! Gyakorlatom...mennyit bírok a virágzás alatt! D:))

    VálaszTörlés
  5. Na drága Mammka!!! Akkor neked is jól jött! Egyébként egyszer már tettem fel elkészítést!
    Próbáld ki!
    Szép estét nektek!

    VálaszTörlés
  6. :)
    Lehet,hogy még én is csinálok??
    Holnap megnézem,van-e még használható virág...,Téged olvasva megint megjött a kedvem egy kis buzogányhoz:)
    Nagyon jó a leírás!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jó elfoglaltság! De szívesen tekergetném én is ezeket a buzogányokat, de a legfontosabb hiányzik belőle, az alapanyag. Nekem van még olyan amit évekkel ezelőtt készítettem és még mindig illatos ha megdörzsölöm kicsit.

    VálaszTörlés
  8. Belli csinálj!!! Adok én virágot! D:)) nekem már elfogyott 60 m szalag! Ma venni kell...D:))
    Akkor jó, ha jó!
    Pusz

    VálaszTörlés
  9. Jó ám Mancoka! Azért, dél körül tartok egy kis szünetet...úgy még jobb! D:))

    VálaszTörlés
  10. Ilyen gyönyörűséget még nem is láttam! Na most aztán elkapott a sárga irigység, de sajnos nekem sincs alapanyagom, így csak gyönyörködök és irigykedek tovább. :)))

    VálaszTörlés
  11. Pontosan ezt készitettem el én is pár évvel ezelőtt...Köszönöm az ötletet, most én is felelevenitem egy kicsit...

    Csodás!Köszönöm...

    Szép napot kivánok..
    P.

    VálaszTörlés

Köszönet Bellinek!

Köszönet Emerenciának!

Köszönet a díjért VRJúliának!

Köszönet Dittinek ...

Babettétől...köszönöm!

Angol, Villámolvasás, agykontroll Gyöngyösön!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...