.

Köszönet, hogy megtisztelsz a jelenléteddel!!!

2013/02/15

Töltött ravioli házi paradicsom szósszal és sajttal...grillezve




Kezd a kedvem visszatérni...ki-ki örömére, bánatára? Újból van alkalmam kísérletezni a konyhában. Köszönhető ez Kirának, mivel már elmúlt 2 éves így jobban enged kibontakozni...és persze van egy jó barátnő is, aki éppen gyakorolta hivatását... Így ma ravioli volt az ebéd...Kira és barátnője falta lefekvés előtt...nekik bejött!


RAVIOLI TÉSZTA HOZZÁVALÓI:

500g liszt
1 dl langyos vízben elkevert 3 egész tojás és 2 tojás sárgája, 1 evőkanál olíva olaj, csipet sáfrány és 1 teáskanál só
Összedolgoztam a száraz hozzávalót a folyékonnyal...ketté vágtam és két cipót csináltam, amit nedvesített folpack-ba tekertem és betettem a hűtőbe egy fél órára. Addig megcsináltam a tölteléket. 

Töltelék hozzávalói:
40 dkg darált hús (nekem most csak disznó volt...ezt Liza annyira nem díjazza! Legközelebb csirkével töltöm meg!)
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
só, 3 színű durvára őrölt bors, kakukkfű, rozmaring (Fűszerek ízlés szerint)
1 teáskanál sűrített paradicsom
1 egész tojás
zsemlemorzsa
olaj
Hagymát megdinszteltem olajon, rá pirospaprika...meg ne égjen rá a darált hús, ha kifehéredett kedvem szerint fűszereztem az előbb felsoroltakkal...
Miután ezt készre főztem...kihűlt és akkor belekevertem 1 tojást és egy kis zsemlemorzsát.

Lisztezett munka pulton a lehető legvékonyabbra nyújtottam az egyik tésztát ( a másik addig a hűtőben), rápakoltam az egyik felére a húsos halmocskákat, közte ecsettel vízzel telt pohárba mártva bevizeztem a tésztát, hogy az majd összetapadjon...utána ráhajtottam a tészta másik felét. A hajtott szélénél fogva középről kifelé haladva kinyomogattam a levegőt a halmok körül és azt összetapasztottam az előzőleg bevizezett tészta kellőképpen összeragadt. Nem cicóztam...derelye vágóval szétvagdostam. Végül egyenként a széleit villával dekoráltam, amit lisztezett tálcára pakoltam és amint forrt a vizem már dobtam is őket bele és 4 percig volt kb. a forrásban lévő vízben, mikor szűrő kanállal kiszedtem.

Én szeretem, amikor a sajt ráolvad a tetejére, így jénaiba pakoltam leöntöttem a házi fűszeres paradicsom szósszal és sajttal megszórtam.

Persze lehet ezt bármivel tölteni...parmezán sajt is kerülhet a hús mellé a belsejébe...zöldséges tésztát is varázsolhatunk belőle...lehet különböző szószokkal pl. sajt szósszal nyakon önteni és így derelyével szaggatva gyors is...és bizony a házi lekörözi a boltit ezt mindenki tudja...könnyen elkészíthető...ajánlom mindenki figyelmébe. Akár maradék dolgokkal húsokkal is tölthető lenne... Ha van kedvetek, s ha még nem próbáltátok, akkor mindenképp tegyétek meg.





5 megjegyzés:

  1. Ismét jót főztél,ez is átment a minőség ellenőrök szigorú tesztjén!!!
    :))Jaj,de fog ez hiányozni a munkahelyen...!

    VálaszTörlés
  2. Jöhettek még tesztelni...! Délután kávé?

    VálaszTörlés
  3. BORZASZTÓAN nagyon guszta!!!! Mindenképp ki fogom próbálnám, szívem szerint már holnap nekiesnék, de nincs itthon darált hús, meg már kivettem a fagyasztóból a holnapi ebédnek valót. Sebaj, majd jövő héten!. Annyira finomakat főzöl-sütsz, hogy simán szuperjó gasztroblogger (is) lenne belőled! Zseniális receptek, csudaszép és gusztusos fotók! :) Gratula!

    VálaszTörlés
  4. és lemaradt, hogy a HÁZI TÉSZTAGYÚRÁSÉRT óriási pirospont jár!!!! :)))

    VálaszTörlés
  5. Jaj aranyos vagy Ditti...gasztroblogger biztos nem leszek...mint mondtam nem török ilyen babérokra csak mint háziasszony" minden nap sütni-főzni kell...van két csajszi, akik helyettünk az édességet sem vetik meg... Nálam a blogban minden előfordul...maga az élet. Minek is válasszam szét őket...ez a Szemem Tükre!
    Különben meg ez is kreatívkodás...készítés...nem?
    A házi tésztagyúrás meg a kedvencem...bármi is készüljön belőle...jó móka, mintha gyurmáznék én is és Kira gyurmának rendszeresen csór belőle. Talán azért is szeretem, mert addig ő is remekül eljátszik vele( bár most volt játszótársa!).

    VálaszTörlés

Köszönet Bellinek!

Köszönet Emerenciának!

Köszönet a díjért VRJúliának!

Köszönet Dittinek ...

Babettétől...köszönöm!

Angol, Villámolvasás, agykontroll Gyöngyösön!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...