.

Köszönet, hogy megtisztelsz a jelenléteddel!!!

2013/02/02

Szorzótáblás nemória játék...





A szorzótábla megemésztése elkezdődött! Azt hiszem ez az, amit muszáj nagyon szétrágni, megemészteni s gyakorolni igen sokáig, hogy az kellőképpen rögzüljön a gyerekek fejében. Szeretek ezekre a dolgokra rákészülni s szerettem volna, ha a tanulása...gyakorlása! közben kellemesen is érzi magát Liza. Egy stratégiai" játék már bevált, ahol területek megszerzése a cél egy kockás lapon...én mondok egy szorzást és ha tudja a helyes választ, akkor annyi kockát színezhet be a lapon...ha sikerül teljesen körül vennie a kockáival, akkor azt a területet is ő birtokolja. Természetesen huncut, mert igyekszik, hogy nekem a lehető legkevesebb összeg legyen a végeredmény...ami nekem jó, hiszen az öröm nála marad és a nehezebb szorzások is ő rá várnak!

A másik ötletem memória játék. Amiben szintén ő jeleskedik jobban énnálam! Az ötlet és a letölthető  játék INNEN ( kattints ide!) származik. Ezt is sikerült megcsinálnom... Miután kinyomtatta Zsolti... 2 nagy kartonra ragasztottam rá, hogy ne legyen átlátszó és azokat szétvágva fóliára ragasztottam úgy, hogy celuxal odaragasztottam a parkettához a fóliát, ráfektettem a lapokat, majd ismét rögzítettem a fóliát és óvatosan visszafelé ismét ráfektettem és a kettő fóliát össze ragasztottam. Utána daraboltam... Lehetett volna egyesével is ráragasztani s először az egészet feldarabolni, de én siettem míg Kira aludt, így utólag csak daraboltam...és ezt már Kirusom is élvezettel rakosgatta!




 




3 megjegyzés:

  1. Látom ismét nem unatkoztál:))
    Jó a memória játék,nagyon tetszik.
    "Mert vannak még jó gyerekek és vannak még jó anyukák..."Puszi

    VálaszTörlés
  2. Ó!!! Látom ez megragadt a blogból! Egyébként meg szoktunk mi unatkozni???
    Dóri meg Bence jobban van már?
    Pusz

    VálaszTörlés
  3. Jobban vannak,köszi.Remélem Kira sem lázas már.Egyébként igazad van,tényleg nem jellemző ránk az unatkozás:)))Vagy ha mégis ,akkor biztosan ki találunk ellene valamit:))

    VálaszTörlés

Köszönet Bellinek!

Köszönet Emerenciának!

Köszönet a díjért VRJúliának!

Köszönet Dittinek ...

Babettétől...köszönöm!

Angol, Villámolvasás, agykontroll Gyöngyösön!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...