.

Köszönet, hogy megtisztelsz a jelenléteddel!!!

2013/02/20

Aranygaluska...egy kicsi" segítséggel!




A kicsi segítség az nem más, mint Kira. Imád a konyhában kutyulni...micsoda élvezet! Nem is vette jó néven, mikor kivettem a keverőkanalat a kezéből... De végül megvigasztalódott.... 


ARANYGALUSKA 
HOZZÁVALÓK:

TÉSZTÁHOZ
500g fehér liszt
1 csipet só
5 dkg ráma
1 dl langyos tejben felfuttatott 1 cs. szárított élesztő
1 tojás
1,5-2 dl víz...amennyit a tészta felvesz, de nem lesz ragadós
A lisztben elmorzsoltam a rámát, felfuttatott élesztőbe beleöntöttem a felvert tojást és a liszt közepébe öntöttem. Langyos vizet adtam hozzá és összedolgoztam az egészet. Duplájára kelesztettem...



KRÉMHEZ
0,5 l tej
1 vanília cukor
4 tojás sárgáját, 16 dkg cukrot, vanília cukrot, 2 evőkanál lisztet csomómentesre kevertem úgy, hogy a fél liter tejből kb. 1 dl hozzáöntöttem (keverhető legyen!). A 4 tojás fehérjét felvertem kemény habbá. A maradék tejet felforraltam és hozzáöntöttem a tojássárgás, cukros, lisztes tejet... Ez besűrűsödött, mint a puding. Akkor lezártam a gázt a lábas alatt és hűlni hagytam...ha kihűlt langyosra, akkor kevertem hozzá a tojás fehérjét. 















10 megjegyzés:

  1. Ez is tesztelve....,nagyon fincsi!!!Köszi a lehetőséget.Csak az a baj,hogy ha így haladok,visszajönnek a leadott kilók!Tornáznom kellene megint,ennyi minőség ellenőrzés mellett.... :)

    VálaszTörlés
  2. Hát azért is jöhetsz! Tornázni... Gyorsan használjuk még ki az idődet...nem sokára úgyis lekoppintasz"!

    VálaszTörlés
  3. A seavajat már megint itt hagytad!!!

    VálaszTörlés
  4. Lekoppintasz?????????Ezt te sem gondoltad komolyan,UGYE????
    De majd jön a másik "barátnőd" helyettem.:)

    VálaszTörlés
  5. Na...most megkaptam! Örülhetsz...! Majd azért engem is szoktass le...mint a gyerekeket be az oviba! Túl összenőttünk a 2 év alatt!

    VálaszTörlés
  6. Nekem ez kimondottan jó!!!!Egyébként pedig nem is olyan rég beszéltünk arról,hogy mindenki arra szakít időt ami fontos a számára...!Tehát nem szabadulsz meg tőlem!!:)

    VálaszTörlés
  7. na jó...tessék befejezni a nyálcsorgató bejegyzéseket! Teljesen kikészülök tőlük. :D Már megint annyira guszta! Imádom a fotóidat, nagyon szépek, és nagyon Flórásak! Nem tudom, milyen géppel kattintgatsz, mert nekem a kicsi-béndzsa gépemmel, még retusálás után sem közelítik meg a te képeid minőségét... Egyébként pont most gondolkodtam el én is, hogy kéne készíteni aranygaluskát. :) Mentve ez is a Pinterestre! És csak vicceltem: naná, hogy hozzál még sok-sok receptet! :)

    VálaszTörlés
  8. Aranyos vagy Ditti! Csak tudod kínomba rakom fel, mert nem tudok más Flórásat magamból mutatni...viszont főznöm minden nap kell s így elintézem egy füst alatt"!
    Egyébként ez a blog erről szól...mindenről...! Ami tetszik és amit csinálok... Persze nem rakok fel minden nap, ma sem teszem fel a csirke húslevesem a szürke marha rántott hússal, tepsiben sült krumplival és a palacsintát., mert van, hogy nincs kedvem. De csak mentsél a pinterestre! A receptekkel csak az a bajom, hogy le kell írni....és én minden mérés nélkül készítek dolgokat...azzal kínlódni...ajaj. Kutyulok...de végül finom! Tegnap például csirkehúsos, sonkás, tejszínes, ananászos lasagne-t készítettem sajt a tetejére...fincsi volt, de hogy mit tettem bele kicsit sokáig tart leírni...ami van itthon azt dobom össze. De talán fejlődök! Szólj, ha hibázok!

    VálaszTörlés
  9. Én hibát nem vettem észre, sőt....a kommentedben leírt menüidet elolvasva megint éhségroham tört rám, pedig még 7 óra sincs, és még fotót sem hoztál róla. :)
    Én nagyon örülök a receptjeidnek is, hozzál még sokat! :)
    Magam sem értem miért, de nem gondoltam volna, hogy ennyire finomakat, ilyen változatosan,ilyen profin és ilyen jó ízléssel főzöl. :))) Lennék a szomszédod! :)

    VálaszTörlés
  10. Na! Milyen jó volna! Mármint ha ti is, akiket a blogon keresztül megismertem egyszer csak összeülnénk egy barátság megalapozására"!!!
    De azért szeretem a bókokat...profinak nem érzem magam. Szeretek főzni, sütni...mindent, de enni már nem! Szét szoktam osztogatni, viszek papáéknak is és akkor másnap elfogy...akkor megint készíthetek valamit. Viszont csak most kaptam rá, hogy Kira nagyobb lett, mert nagyon anyás volt...úgy pedig élvezni nem lehet! Kell egy kis szabadság, de most már megelégszik azzal, hogy anya főz és ő mutatja a száját, hogy hami...megenni....
    Viszont ezt is csak úgy élvezem, ha nincs lekötve a kezem és kutyulhatok kedvemre...ha valamit nem csináltam még, akkor nézem a receptet, de ha nem találom jónak, akkor teszek bele ezt azt...
    Amikor először elkezdtem kutyulni Zsolti mindig aggódott! Ránézett és nem a megszokott volt...szereti a zöldséges dolgokat...de a lányok nem eszik meg, így azt mondja főzzek azt, amit ők megesznek...de azért neki is kedvezek. Viszont a sütire mindig kikapok! Minek csinálok! Úgyhogy gyorsan el kell tüntetnem! Csak az a helyzet, hogy nekem a csajok olyan válogatósak, hogy úgy tudom rávenni őket egy tál ételre, ha van fogukra való is a napi menüben...
    Úgyhogy te is csak rakosgasd fel az ötleteket, mert nekem is kell hozzájuk..., mert pont olyanokat szeretnek, amit te főzöl, mert azok olyan nagymamis finomságok!!!
    Kezdenek felnőni a lányaim és a fejlődésnek köszönhető-e vagy a kevés adagnak, de óránként jönnek...,,anya éhes vagyok"!
    Így van ám hajtóerőm"...főzni kell!
    A fényképeket az iPad-dal" fotózom...általában csak lekapom nem egy berendezett dologról van szó,mint a profiknál...arra már nincs türelmem! Meg egyébként is én szeretem a modern egyszerű dolgokat...semmi flanc...végül is a konyhafelszerelésem adja a fotókat.
    Mindenkinek meg van a stílusa és éppen az a jó, hogy különbözőek vagyunk...a kedvet pedig úgyis az olvasott és látott kép hozza...és bizony a közönséged szaporodik ennek nagyon örülök, főzzél csak finomakat!!!

    VálaszTörlés

Köszönet Bellinek!

Köszönet Emerenciának!

Köszönet a díjért VRJúliának!

Köszönet Dittinek ...

Babettétől...köszönöm!

Angol, Villámolvasás, agykontroll Gyöngyösön!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...