.

Köszönet, hogy megtisztelsz a jelenléteddel!!!

2012/05/14

Néptáncos alsószoknya....


Ha az embert sürgeti az idő, akkor mindenre képes....így voltam ezzel az alsószoknyával is. Liza hétvégén ismét fellép a nagymamikkal és Etuska néni kérte, hogy legyen alsószoknya ....így míg Kira aludt...röpke 3 óra alatt összedobtam egyet... Őszintén most nem néztem utána ezt csak a saját elképzelésem alapján készítettem....




































Megmondom őszintén, hogy annyira tetszik a nemes egyszerűsége és a fehér szépsége, hogy minden gondolkodás nélkül ráadnám Lizára akár hétköznapi viseletre is....illetve ha megyünk valahová, mert a fehér az nem sokáig lenne fehér rajta. Mutatok egy pár képet..alakulásának folyamatáról.






































































Liza nem volt itthon amikor hozzáláttam,....így vakon készítettem.. segítségem egy meglévő kapott néptáncos szoknya volt, amihez kellett az alsószoknya... Ahhoz igazítottam a hosszát és tervem az volt, hogy a csipke az alsószoknyán látható legyen felöltözés alkalmával, mert különben olyan snassz a szoknya. Az alsószoknya alját bőven fölhajtottam 13 cm-rel, azzal is egy kicsit feldobjam...és így merevebben is áll. Hátul megkötőset terveztem, készítettem egy 7 cm-es derékpántot, amit az előzőleg berakott (varrással megerősítettem) szoknya derekára varrtam....Hátul ahol megkötjük nem varrtam a szoknyát össze végig, hagytam egy 15 cm- sliccet"""?
Mivel maradt még ki csipkém egy méter, holnap a felsőjének az úja végére varrok csipkét ezáltal is összehozom kerek egésszé a szoknyát a felsőrésszel.

Ilyenkor mindig kedvet kapok, hogy készítsek Lizáéknak rucikat....talán ha valaki megsürgetne!!!

5 megjegyzés:

  1. Muszáj így írnom:profi. Méghogy nem tudsz varrni. Szerintem nagyon szép munka, átfűzve nagy szeretettel.
    A lányka szép, csinos a népi öltözék.
    Ismételten örülök, hogy veled tarthatok.
    Köszi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves vagy....de tényleg nem szoktam varrni! Eddig libát, néptáncos szoknyát és ezt varrtam. De most próbálok egy kicsit tovább lépni ezeken...nadrágot és felsőket is szeretnék varrni...stb...stb...
      Szárnyaltam tegnap az ötletekben varrás alatt...mi mindent készíthetnék és mit hogyan csinálnék csak úgy kisilabizálva, mert varrási ismeret hiányában ezeket csak kiötölhetem ezért is vonz, mert kreatív és úgy csinálhatom, ahogyan én akarom.
      De szeretnék profi lenni...!
      Jó hallani iíztató szavadat...köszönöm, hogy velem vagy!

      Törlés
  2. Ügyes vagy,ismét szépet készítettél.Nincs annál nagyobb boldogság,mikor a gyerekek ennyire örülnek az általunk készített dolgoknak!!!!!!!!Ez mindenért kárpótol és még inkább arra ösztönöz,hogy még-még-még....Legalábbis én így vagyok ezzel.Még egyszer gratulálok,és csak így tovább.
    Mire Dóri is ilyen nagy lány lesz,tőled tanulok meg szoknyát varrni!
    Puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Belli! Én is úgy vagyok, hogy még még még....csak aztán meglátom a szétszórt játékokat, a poros polcot, a morzsás földet...az üvegajtón befelé bámuló két kutyát, Kira rajtam csimpaszkodó kezecskéit, Liza nem értését a lecke fölött, az üres hűtőt és sorolhatnám mi mindent....és nem lesz olyan gyorsan még még, mert az én szórakozásom hátrébb való mint a teendőim. Míg Kira elalszik lopva ideülök egy kicsit és rájövök, hogy 10 óra elmúlt és én nem ettem még semmit, de a családot már megreggeliztettem 7 órától folyamatosan és a kutyák is hamarabb esznek mint én...
      így csak a fejemben születnek és gyűlnek az ötletek még-még-még!!
      Puszi
      Aztán már igazán csinálhatnál egy blogot a sok elkészített horgolt szépségeidnek!!!

      Törlés
  3. Nagyon ügyes vagy, nagyon szép!

    VálaszTörlés

Köszönet Bellinek!

Köszönet Emerenciának!

Köszönet a díjért VRJúliának!

Köszönet Dittinek ...

Babettétől...köszönöm!

Angol, Villámolvasás, agykontroll Gyöngyösön!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...