.

Köszönet, hogy megtisztelsz a jelenléteddel!!!

2012/01/05

1 osztályosok farsangi ötletek

Én kis egerem.....! Jövőhéten elkészítek egy példányt belőle, hogy szülőin megnézhessétek!


Először nem akartam feltenni az ötleteket....hátha ellopják......de bízzunk benne, hogy nem lesznek ilyen tisztességtelenek a szülők...., akik ismernek.

De ez volt a legegyszerűbb módja, hogy megmutassam én! mire gondoltam....és hát az én kedvencem a cicás, ami kiesett mivel már voltak gyerekek cicusok, valamint az egér jelmez egy szintén egyszerű ötlet és egerekre nem is emlékezett a Tanárnő...

Erika is jelezte, hogy több szülőnek is van már ötlete.......jó volna ezeket a szülők tudomására adni, de Zsóka tanárnénihez mindenképpen juttassátok el még a szülői előtt, ha ez az ötlet nem nyeri el a tetszéseteket, hogy felhozhassa szülőin, mint egy másik ötletet.

Amit én tudok, hogy zenés kell......és csoportos. 

Én jobban szeretem a Diótörőt és a Macskafogós zenét...ezekre egyszerű koreográfiát is ki  lehet találni....ezek olyan kulturált zenék.
Diótörős egér invázió is lelki szemeim előtt vetítődik le...és az egér jelmezre egy anyuka még ígért még egy újabb aranyos zenét.

Eddig úgy néz ki, hogy egerek leszünk.....de ez majd szülőin fog eldőlni és természetesen jobb ötlet ezt leváltja!!! A lényeg vidám, látványos és egyszerűen kivitelezhető dolgokban gondolkodjatok!


Jó szórakozást!



SZÜLINAPI JELMEZ

Zene: Do Re Mi, Alma együttes, Halász Judit, 














MANÓ JELMEZ

Zene: Zsuzsi és Orsi ( Manó meló )







SZÍNES CERUZÁK JELMEZ

Zene: Magna Cum Laude ( Színez újra ref.)






LEGO JELMEZ

Zene: Flour Tomi ( Két kicsi legó)








PINOKKIÓ JELMEZ

Zene: Pinokkió ( Hiszi piszi )







MAKI JELMEZ

Zene: Madagaszkár ( Riszálom )






CICA JELMEZ

Zene: Macskafogók ( Cica dal ), Cica ének











EGÉR JELMEZ

Zene: Diótörő és Egérkirály ( Csatadal ), Kisegér dal (két értelmű vicces!)


Liza fülei.......jó nagyra sikeredtek, de ettől látványos! Gumilap...15 perces, rávarrtam a sapkára, amit később lebonthatunk... A fül és a farok az, amit készíteni kell....de egyik sem bonyolult. A farok harisnyából lenne, amit kézzel a vége felé jól elvékonyítanák egyszerű öltéssel csak és azt kifordítanám, majd megtölteném egy kispárnámból kölcsönözött töltőanyaggal....majd utána visszakapja a párna, ha nincs rá szükségem...és felvarrnám a rövidnadrág fenekére körkörösen szintén egyszerű öltéssel. Amire figyelnék, hogy mindenkinek a füle és farka ugyan olyan legyen méretben és fazonban, szűkebb ruha kellene mondjuk fekete garbó és fekete harisnya és erre vennének rövidnadrágot. De akár vegyes egerek is lehetnének fekete, szürke, fehér...attól függően kinek milyen ruha van otthon.....sapka...zokni...stb.
Kezet lábat 2 pár zokniból lehetne csinálni......kéz pl: kétújjas kesztyűre húznék zoknit, kettő közt kitömném töltőanyaggal, így az is látványos és nagyobb kéz lenne, de sima kesztyű is jó...abba is bele tudják dugni a kezüket, vagy egyszerű fekete 5 újjas kesztyű... és azt betűrjük a garbó újja alá, nagy lábakat is zokniból tudnánk csinálni.....vagy cipőt is felvehetnek.
Lényeg, hogy nem kell varrónő és egyszerűen elkészíthető úgy, hogy színpadról igen látványos egér inváziók lehetnének. De kínaiból olcsón is lehet venni sapkát, pólót, harisnyát.....nem egy nagy összeg és utánna is tudják használni.

Ha voltak is egerek.......a mi egereink még nem lepték el a színpadot!! Be osonhatnának és hajrá......1 egérkirály élén harcolnának......persze csak imitálva a zenét....





2 megjegyzés:

Köszönet Bellinek!

Köszönet Emerenciának!

Köszönet a díjért VRJúliának!

Köszönet Dittinek ...

Babettétől...köszönöm!

Angol, Villámolvasás, agykontroll Gyöngyösön!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...