.

Köszönet, hogy megtisztelsz a jelenléteddel!!!

2013/06/02

Már nekem is van rózsám!


Modern vagy nem...kell nekem! A kert építményei...gondolok itt a magas ágyásokra, fém falamra és padomra...a szívemhez nőttek! Szerettem én a rengeteg díszfüvet is, de a lényem a virágok iránti rajongásomat nem pótolja semmi nekem. Így elrugaszkodtam csupán a modern gondolattól és vegyítek csak mert látnom kell őket, ha kint ülök a teraszon vagy éppen kitekintek az ablakomon... Két hét esővel telt el. A kitisztított dombomon imitt-amott vissza ütött a fű. Ma délután így ismét alaposan irtottam. Kellemesen át mozgatott a végeredmény pedig elégedettséggel töltött el. Hiába a saját munkámat szeretem. Kertészek ide vagy oda...a sajátomat csak én csinálhatom precízen.  Ez az én véleményem. Kétszer volt szerencsém 2 csapattal"...hát igen csak elkeseredek, ha valami nem úgy kerül a földbe" ahogyan az meg van írva a nagy könyvben"! Szeretem szeretettel és gondosan csinálni...de mikor azt látom, hogy pl. még csak nem is ügyelnek arra, hogy egyenesen álljon"...éssatöbbi"...legszívesebben meneszteném őket! Így a férfi munkát rájuk bízom és utána megyek én...FINOMÍTOK. 





23 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek a rózsáid,minden virágot szeretek én is! Ha látnád a kezemet hogy néz ki, a hétvégén lányoméknál voltam és én is kicsit kertészkedtem többek között a rózsák között is.(kicsit megszúrkáltak) Csodálatosan szépek és illatosak tudnak lenni!

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörűek a virágok,a rózsák pedig különösen!!Ne hagyd magad,nyugodtan irányítsd a csapatot,ha ők már maguktól nem tudják,hogyan kell szép kertet csinálni:)Jó pihenést Neked,a csajoknak jobbulást!Puszi:))

    VálaszTörlés
  3. Úgy szeretem a rózsákat! A sárga a kedvenc, mégis rózsaszínből lett a legtöbb. Idén olyan szépek, mint még soha. Látom a Tieid is ontják a bimbókat!

    VálaszTörlés
  4. Még a végén irigykedem. :-D Nekem a sárga a kedvencem! Persze a többit is elviselném az udvarban. Nekem sajna csak egy vörös fajtám van...de ami késik....:)) Én kinem adnám a kezemből a kertépítés gyönyörét!

    VálaszTörlés
  5. Szia Flóra!
    Gyönyörüek a rózsáid! Anyósom az illatosabbjából rózsalekvárt föz - nagyon finom!
    Bizony, a saját magad végzett munka az igazi, a precíz, az örömet adó! Nekem a kert és a varrás a "pszichoterápiám" :)

    VálaszTörlés
  6. Flóóóra nagyon szép a rózsaszínű, imádom:)
    Szép az összes!

    VálaszTörlés
  7. Azt a különleges színűt, az utolsó képen, lehet teleportálni?:))

    VálaszTörlés
  8. Kedves Éva! Én is mindig kézzel túrom a földet...de olyan élvezet, mint gyereknek a vizes homokban turkálni...D:))

    VálaszTörlés
  9. Belli nem vagyok én kötözködő...inkább hallgatok és emésztem magam...de most megcsinálom én...így tudom, hogy rendben van. Hogy utálnának, ha mindenbe beleszólnák"...
    De mivel a növény választása, elhelyezése, ültetése az én kezemben van...az ő tisztogatásuk után újra kitisztítom az ágyást...így nyugodt vagyok! D:))

    VálaszTörlés
  10. Gerdi most tényleg szépek! Talán a sok esőnek tudható be... Szió

    VálaszTörlés
  11. Jaj Ozser! Hidd el én is megpróbáltam! A terasz körül a dombot fel kellett ásni és még csak bele sem tudtam nyomni az ásót a földbe!!! Bár te férfi vagy...neked menne! Egyébként a segédmunkás is azt mondta, ha még egy ilyen munkát kap, akkor felmond! D:)) gondolhatod! Ráadásul van még egy füves rész amit fel kellene ásni és nagyon nem vakaródzik belekezdeni! Rengeteg fűt ki kellett ásni! Olyan óriási töveket, hogy semmit nem tudtam vele kezdeni! Sajnos a férjem az irodából vagy az ország különböző pontjaiból csak éjszaka ér haza...erre nincs idő, mert a hétvégék is szakadásig tele vannak munkákkal...papa, hogy meghalt neki rengeteg földje volt, sokat kiadtunk...de bőven van mit tenni...
    Így, hogy ezzel is haladjak kaptam egy 2 személyes férfi erőt! A női részt nem adom ám ki! Mégis csak élvezet! D:))
    Szió

    VálaszTörlés
  12. Jaj Kinga vagy Izabellának hívjalak??? Örülök, hogy ilyen sokan vagyunk a növények fogságában! D:))

    VálaszTörlés
  13. Kösz Emerencia!!! Szeretjük a szépet!!! Pusz

    VálaszTörlés
  14. Orsi az most olyan szép narancssárga!!!! Most láttam, hogy újkrumpliban szaporították a rózsát, hogy felvagdosták darabokra egy erős rózsaszárat, beledugták a krumpliba, elásták és az begyökeresedett!!! Na? Ki kellene próbálni...

    VálaszTörlés
  15. Gyönyörűek a virágaid! Csodálatosak a rózsák. Már az enyémek is nyílnak.

    VálaszTörlés
  16. Gyönyörűek a rózsák. Az utolsó nagyon tetszik. Sajnos annyira kényesek, hogy nálunk reggel bimbó, délután lepereg, így kiszedtem őket pár éve. A férjem jó munkaerő lenne, mikor tujákat ültettünk, képes volt 2 cm miatt kiásni, és újból elültetni.
    :))

    VálaszTörlés
  17. Jaj Sucika! Ilyen ember kellene nekem is! D:))
    Itt a fűre dobják a követ nehogy meglássam! Persze nem szólok elmennek és kiszedem...

    VálaszTörlés
  18. A rózsáid gyönyörűek, megháláljk a szeretettel, gondossággal végzett munkádat. Én is magam csinálok mindent a kertben, mert csak az a jó (Butaság, de ez van, ilyen vagyok) Kesztyűben nem tudom csinálni, csak csupasz kézzel kertészkedem. Néha alig tudom rendbe hozni a kezem a kertészkedés után. sebaj! A lényeg a kert, azért mindenre képes vagyok én is. Sok sikert a dombocskád benépesítéséhez!

    VálaszTörlés
  19. Köszöntelek kedves Mancoka kertje! Úgy látszik sokan szeretünk kézzel" kertészkedni...
    A saját magunk által végzett munka mindig nagyobb kincs!
    Minden jót!

    VálaszTörlés
  20. Csodaszépek a rózsáid!!!!!Úgy sajnálom,hogy évekkel ezelőtt rossz helyre ültettem két rózsatövet,nem is tudtam,hogy olyan nagyon lesznek.Közben csatornázás, diófa,át kellett ültetnem a szépségeket, de nem sikerült.:(
    DE még nem adtam fel a rózsákat!!!!!Ültettünk idén is.
    Miért gondolod,hogy ódivatú a rózsa? Szerintem örökké szép!

    VálaszTörlés
  21. Köszönöm Mammka! A rózsaszín és a sárga csüngő rózsa magastörzsre oltva...most dugig van virággal...kiváncsi leszek a virágzásaira...
    Nem gondolom ódivatúnak...csak eddig nem tudtam milyen modernebb ház udvarán! De gyönyörű! Nem bántam meg... Most a szaporítása foglalkoztat! D:))
    Egyébként a kúszó rózsa is nagy szerelem lett most!
    Hiába változunk...én is...ez így a jó!
    Puszillak

    VálaszTörlés
  22. Tyű, mennyi bimbó. A kert úgy az igazi, ha saját magunk ápoljuk. Te jól csinálod! :)

    VálaszTörlés

Köszönet Bellinek!

Köszönet Emerenciának!

Köszönet a díjért VRJúliának!

Köszönet Dittinek ...

Babettétől...köszönöm!

Angol, Villámolvasás, agykontroll Gyöngyösön!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...