.

Köszönet, hogy megtisztelsz a jelenléteddel!!!

2013/05/22

Kert részlet...




Mint azt már említettem...kert felújításában ténykedem. Zsoltival szeretjük, ha kívül belül rendben vagyunk...bár ez azért örökös harc, folyik a küzdelem! 3 év elteltével sok növény nem vált be... A kutyáknak kialakult útvonaluk lett, mint azt a terasz aljában lévő dombon is ékeskedik. Amikor itt szép volt a fű...igen mutatós volt...mára kiábrándító lett. Észre vettem a kutyáimon, hogy kényelmesek! Nem közlekednek nyakkitörő helyeken és ha esik a vizes fűre is alig lépnek le. Ezt kihasználva most a terasz körül körívben elhelyezkedő fűt végérvényesen kiirtottuk... Helyébe szikla kertet képzeltem el...virágzó dombot, ahova a kutyák kitaposott ösvényét is beépítem. Bízok benne, hogy továbbra is ott közlekednek és a köveknek, növényeknek köszönhetően elkerülik a nem kívánatos helyeket. Igen nagy munka volt ezt felásni és a fűcsomókat kidobni...lehántani róla a földet..., de már így is szebb. Most várom a köveket. Aztán megyek a kertészetbe növényeket választani. Közben a többi ágyást is tisztogattuk... Volt ám segítségem, mert ennyi földmunkát egyedül nem bírnák csinálni! Az ásót nem bírtam a földbe belenyomni sem! Olyan kemény volt a teteje...a füvezés viszont rám várt. Estére nem éreztem a kezem... De mindig jó a kemény munka! Ami nem öl meg...az megerősít...keményít. A kezeim ocsmányak. Nem tudok kesztyűben dolgozni. Mindig belemászok a földbe. Azt hiszem erre való a műköröm! D:)) Akinek van kíméli a kezét! Úgy valóban szép is marad! D:))



18 megjegyzés:

  1. az a pihenőpad ott valami jól néz ki...hát még ha be is lesz ültetve sziklakerti növényekkel...most nagyon irigy lettem:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Orsi! Ezt a padot sosem feledem...próbáltam elmagyarázni az elképzelésem, hogy építsék be a dombba...hát elég sokára esett le! Egy baja van, hogy árnyékolás elkelne!

      Törlés
  2. Sajnos a kutyák áttudják szabni a terepet. elgondolkodtató hogy az ember kutya mellett milyen kertet szeretne. Azt is szoktam mondani- kiskutya kisgond nagykutya.....:) Az enyém előszeretettel ás naponta gödröket valami tövében. Hol a pad, hol a puszpángbokor, hol a kecskerágó tövében. Szerintem vakondot keres.:)) De a minap a sündisznót üldözte szinte órákon keresztül..nem törődve semmivel...sőt a minap csak lestem hol fekszik az eb! Van egy 70-80 centi átmérőjü növényekkel beültetett dézsám. Hova feküdjön az eb ha nem keresztbe a dézsa kellős közepén.igaz hogy az eb fele lelógott róla , de őt ez nem zavarta. De úgy látszik tudatában volt mit tett mert ahogy ráemeltem a tekintetem úgy ugrott le róla mintha tüzes parázson feküdt volna:) Fene azt a simlis fejét! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Ozser! Huncut egy kutyusod van! Nálam is előfordult, hogy ásott...bár a kár amit okoztak nem vészes...lehetne ennél rosszabbbbbb" is! Ez sajnos velük jár, de lehet őket nem szeretni???
      Minden jót!

      Törlés
  3. Szép lesz! Én már el is képzeltem! :) Jó munkát! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Ditti! Igyekszem! Most hűledezek! A szomszéd kivágta az óriás eperfát! A szívem szakad meg! Annyi madárnak jelentett otthont...nekünk árnyékot!!!
      Kira is itt hűledezik " hű ha!"...
      Következő dolgom helyébe újat ültetni!!!!!!

      Törlés
  4. Szerintem is jól fog kinézni, bár én ezekhez a dolgokhoz nem értek, max. csodálni tudom.
    Ozser, az ebeket ne tessék froclizni! Egyes helyeken ők családtagok. Ugye, Flóra?
    A spániel középtermetű, akkor az..? közepes gond? :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj édesek vagytok! Családtagok ezek a huncutok! Az enyémeik mindig a hátukra vetik magukat, ha rosszat csinálnak! De tényleg nem vészesek! A tenyésztő szerint pedig kimondottan jó kislányok!!! Dehát amilyen az anyja olyan a lánya...vagy amilyen a gazda olyan a kutya! D:))
      Bár ez Ozser esetében nem törvényszerű!!! Maradjunk abban, hogy olyanok mint a gyerekek! Nevelni kell őket!
      Szokta is a férjem mondani, hogy meg van áldva ennyi csajjal körülötte! 5-en 1 ellen nem túl arányos erőviszonyok...de ezt adta a JóIsten!
      Sziasztok!

      Törlés
  5. pont az jutott eszembe Flóra, hogy árnyékot kívánna az a pad:)

    Nekem ez jutott eszembe róla:

    https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQNGscAVezqxnVW2TT_v1F8kZZE_dinuAyj_ZmswSe1FXJHF7ne

    persze ez nem sok árnyékot adna, meg aztán ki tudja hogy nézne ki ott a gyakorlatban:) csak filóztam rajta egy kicsit:)

    VálaszTörlés
  6. A boltívre én is gondoltam!!! Meg a dombra ültetett fára" is...ami árnyékolna. De édes vagy! Köszi, hogy foglalkoztatott a téma! Hidd el jár az agyam egyfolytàban...pláne most, hogy ilyen borús idő van! De most, hogy a szomszéd kivágta a fáját...olyan csupaszság van, hogy ezen kattog az agyam, hogyan pótoljam! Hozzá teszem jobbkor ki sem vághatta volna! Most úgyis benne vagyok az átalakításban! Csak ez egy újabb fejtörés...
    Szia!!!

    VálaszTörlés
  7. KITARTÁS!!!!!Tudom,hogy nagyon szép lesz(ismét!),ezért megéri most a fáradság:)))nagyon várom a végeredményt,bár amit már lehet látni belőle,az nagyon tetszik!!
    Az eper fáért tényleg kár!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kár! Viszont most egy szép fát ültethetünk! Eddig árnyékolt...

      Törlés
  8. Ügyesek vagytok,nagyon szupi lesz a végeredmény, biztos vagyok benne:)

    VálaszTörlés
  9. Már nagyon kíváncsivá tettél, hogy milyen lesz a végeredmény!!!:) A kesztyűs kéz nekem se jön be, a kutyusok annál inkább:))) A parányi kertemben gyakran nyílnak kilyukasztott pöttyös labdák félig elásva...,de egyszerűen nem tudok érte haragudni!:) Ennél nagyobb baj ne legyen az életben!!!:) További jó munkát Nektek!!!:)

    VálaszTörlés
  10. Én is nagyon várom a végeredményt. A pihenőpad nagyon klassz ötlet! Hogy találtad ki? Nemcsoda, hogy nem értették mit is akarsz. Remélem hamar elkészültök, és gyönyörködhetünk a végeredményben. Én olyan gumikesztyűt használok, mint az orvosok. Az elég vékony, így nem zavar. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gumikesztyűt még nem próbáltam!!!! Megteszem...
      Szép napot!

      Törlés

Köszönet Bellinek!

Köszönet Emerenciának!

Köszönet a díjért VRJúliának!

Köszönet Dittinek ...

Babettétől...köszönöm!

Angol, Villámolvasás, agykontroll Gyöngyösön!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...