.

Köszönet, hogy megtisztelsz a jelenléteddel!!!

2013/03/05

Nőnapi és Anyák napi virág készítés gumilapból...!





Az iskolába mi készítünk Bellivel a lányoknak Nőnapi ajándékot... Úgy döntöttünk, hogy ceruza virágokat készítünk karton lap segítségével... Miután elkészítettem a sablonokat rájöttem, hogy mégis gumi lap segítségével tartósabb ajándékot készíthetünk. Régebben Liza haza hordta az osztály társai ceruzáit, hogy készítsek rájuk díszt...hát nem lett mindenkinek. Viszont most lesz! Megcsináltam gumi lapból egy példányt, de olyan esetlennek és kevésnek tartottam, mert túlságosan mű volt... Sosem hallottam eddig, hogy a gumi lapot gyertya láng alá helyezik-e, de mint kísérletezős gondoltam kipróbálom, hiszen mit veszíthetek? Most viszont rettentően nagy öröm tölt el, mert csodaszép lett a virágom. Olyan, mintha élne! A szirmok élettel teltek meg és már nem tűnik olyan sete-sutának... 
Mindenképpen szerettem volna nektek is megmutatni, hiszen egyszerűsége miatt Anyák napra is remek ajándék lehet...  Az ötletem a PET palackból kivágott virág lévén jutott eszembe, amit biztosan sokan ismertek...gyertya láng felett az is hasonlóan jár el... A gumi lap megolvad és amíg meleg alakítható marad. Ha akarjuk kissé bekunkorítjuk a szirmokat és ha kihűl, akkor úgy marad. Szerintem csodaszép rózsák is készülhetnének így, mert a szirmok végét szépen alakíthatjuk ez által. Ezenkívül a tulipán jutott még az eszembe...és bármilyen virág...hiszen rögtön élettel telik meg...Remélem nektek is megtetszik és egyszer hasznát veszitek...Én pedig azt hiszem megpróbálok másfajta virágot is elkészíteni a módszeremmel, mert nagyon sok lehetőséget látok benne.
Elkészítése: tetszőleges formájú, színű és számú szirmokat vágtam ki 3 egyforma méretű, majd 3 egyre nagyobbat. Egyenként tűz felett alakítottam...a belsőket zárttá alakítottam és kifelé nyílik...Szárat is készítettem, aminek a végén egy bibe van...itt húztam rá a mélyedésbe a szirmokat, aminek a közepébe előzőleg ollóval lyukat vágtam. A leveleket alá drótoztam, majd a száron is végig vezettem a drótot, mint a virág árusok". Kétoldalú ragasztóval betekertem, majd arra egy fél milliméteres krepp papír csíkot tekertem...és íme az eredményem...ez lett belőle.













14 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lett, tényleg nagyot dob rajta a gyertyával való melegítés és alakítás.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Sucika! Nekem nagyon tetszik...örülök, hogy neked is tetszik!

    VálaszTörlés
  3. Szépséges!!!!!!!!!!Jó ötlet volt a melegítés!

    VálaszTörlés
  4. Annak örülök, hogy alkotunk egy egyszerű, de használható ajándékot...köszi, hogy megvetted a ceruzákat és kivágtad a virágszirmokat"...este befejezem...megégetem és felfűzöm a ceruzákra és beleszúrom a tartóba...
    Együtt könnyebb minden!

    VálaszTörlés
  5. Csodálatosak, így van ,nagyon jó ötlet a melegítés, Ovivarázsnál olvastam róla, ő vasalni szokja.

    VálaszTörlés
  6. Tényleg? Hol találom nála? El szeretném olvasni mit írt!!! Jól jön minden ötlet!!!! Akkor tudjuk hasznosítani...
    Köszi, hogy írtad! Bekukkantok majd hátha találok róla vmit...az a baj, hogy még nem tudtalak titeket átolvasni és bizony sok hiányosságom van, de úgy látom pótolnom kell mihamarabb"!
    Jönnek itt az ötletek! Vasaló? Eszembe nem jutott volna! D:))

    VálaszTörlés
  7. Szívesen!Én meg köszönöm,hogy megcsinálod őket készre!!Együtt tényleg minden könnyebb.Jaj de nagyon fog ez hiányozni,mindenképp meg kell találnunk a módját,hogy munka mellett is alkothassunk együtt:))))

    VálaszTörlés
  8. Jaj, ez baromi jó!!! mekkora ötlet, és olyan magától értetődő, hogy nem jött rá eddig az ember, hiszen a műselyem virágok is így készülnek... az is műanyag... de gyönyörű lett, de az tetszik legjobban, hogy mennyire kreatív vagy!!! az ízlésed és a lelkesedésed, meg a kézügyességed is nagyon jó, de ha nem lennél ilyen kreatív és innovatív, ez nem tudna megmutatkozni...

    VálaszTörlés
  9. (ajj de bénán fogalmazok, szóval úgy értem, hogy nem értem, hogy nem vetődött fel ez az ötlet még senkiben, hiszen pedig mennyire adja magát :-D )

    VálaszTörlés
  10. Itt található a leírás:http://ovivarazs.blogspot.ro/2012/08/szulinapi-ajandekotlet-ovisoknak.html

    VálaszTörlés
  11. Szuperjó!!!!! Nagyon tetszik! (ugye ha azt írom, ezt is mentettem a pinterstre, már meg sem lepődsz? :) )

    VálaszTörlés
  12. Szia Zsuzsi! Tőled bóknak veszem, hogy jó a kézügyességem! Ha te mondod! A tiédről akkor ne is beszéljünk! Egyébként eszébe juthatott ez már másoknak is, majd biztos egyszer ráakadunk olyanra, hogy gyertyaláng felett melegíti fel...s látod, hogy Emerencia már tájékoztatott is, hogy az Ovivaràzs vasalóval melegíti fel! Nekem az nem jutott volna eszembe, holott azért jó, mert kevesebb hőfokot is kaphat és úgy nem olvad meg, hanem szépen alakítható lesz és nagyobb felületű gumilappal is dolgozhatsz... De jó vegyesen is alkalmazni, mert van, amit viszont a vasalóval nem érünk el...az égettebb szél, erősebb melegítéstől sötétebb szín, ami a vasalóra már ráégne...
    Úgyhogy mondjuk úgy...nekem is eszembe jutott!
    Puszillak

    VálaszTörlés
  13. Köszönöm Emerencia! De nem bírtam ki és rögtön megkerestem nála és a gumilapoknál is láttam...de ezt is meg fogom nézni! Nagyon aranyos vagy, hogy segítesz! Köszönöm szépen!

    VálaszTörlés

Köszönet Bellinek!

Köszönet Emerenciának!

Köszönet a díjért VRJúliának!

Köszönet Dittinek ...

Babettétől...köszönöm!

Angol, Villámolvasás, agykontroll Gyöngyösön!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...