.

Köszönet, hogy megtisztelsz a jelenléteddel!!!

2013/01/11

Pattogtassunk kukut...zsírpapírban!



Már úgyis benne vagyok a varrásba... Kukoricát pattogtattunk, de maradtak benne szemek, amik Liza szerint nem veszhetnek "mama is kipattogtatja!!!". Na jó, akkor kísérletezzünk és akkor én is boldog vagyok, hogy valamit kipróbálhatok. Eszembe jutott a zsírpapír és mivel a cérnák is a mellényzsebben lapulnak. D:))...varrtam egy tasakot a kukunak. Végül is pattogot csak azt sajnáltam, hogy egy kis olívaolajjal nem öntöttem nyakon...

7 megjegyzés:

  1. Nagy ötlet:))))Hogy jut eszedbe ilyen???????????Sose gondoltam volna a zsírpapírra...,
    mi(is) mindig kidobjuk a ki nem pattogott kukorica szemeket.Milyen lett az eredmény?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pár szem nem pattogott ki! Legközelebb egy pici zsiradékkal kipróbálom...

      Törlés
  2. Óriási ötlet! Kukifüggő vagyok, de mivel csak agyon "szemetelt" típust találtam, lemondtam róla egy ideje. Sima szárított magból csináltátok?

    VálaszTörlés
  3. Szia mentőslány! Ez a csomagolt kukik ki nem pattogott szemei..., amit zsírpapírban újra pattogtattam. Mi nem vagyunk ennyire jártasak...azt sem tudom hol lehet sima kukoricát venni! Esetleg a terményesnél? D:)))

    VálaszTörlés
  4. Nah majd akkor utána járok és kipróbálom :)

    VálaszTörlés
  5. És sikerült, találtam hipermarketben sima kukorica szemet, azt hiszem 480/kg, szóval nem is vészes. Kipróbáltam zsírpapírba pattogtatni, de sikeresebb volt bögrében -nagyobb mennyiségnél tál- lefedve tányérral. A lényeg, hogy utólag kell megsózni, vajazni, a házi vajat ajánlom, isteni vele, bár ízesítetlenül se épp rossz.

    VálaszTörlés
  6. Na ügyes vagy! Hiába a régi bevállt dolgok! A nagymamám bevállt módszere óriási fazék és fedő rá!!! Azt rázogatta a gáztűzhely felett!!! Köszi, hogy leírtad a te módszered! Aztán mindenkinek HAJRÁ...kukoricapattogtatás!!!
    Gyere máskor is! Ne csak ide írjál! Szió mentőslány! Barbi?

    VálaszTörlés

Köszönet Bellinek!

Köszönet Emerenciának!

Köszönet a díjért VRJúliának!

Köszönet Dittinek ...

Babettétől...köszönöm!

Angol, Villámolvasás, agykontroll Gyöngyösön!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...