.

Köszönet, hogy megtisztelsz a jelenléteddel!!!

2012/12/06

Karácsonyfa...


Karácsony közeledtével ismét elérkezett az idő, hogy rágódjunk azon a tényen, hogy jó pénzért vásároljunk élő ill. élt fát vagy sem... Vannak emberek, akik szentül megvannak arról győződve, hogy karácsony csakis igazi fa beszerzésével lehetséges. Nos ezek az emberek csak maradjanak meg hitükben, de én döntöttem! Elkeserítő, hogy ennyi fát kivágnak...aztán nem is kell! Az is idegesítő, hogy a verseny miatt már jóval az ünnep előtt teszik ezt meg. Vannak helyek, ahol lehetőséged van friss és akkor kivágott fát haza vinned, amikor azt te akarod...De a tényen, hogy nálunk, ahol padló fűtés van csupán 2-3 napig csodálhatjuk a fát, mert olyan hamar kiszárad...most egyik megoldás sem változtat. Elég sok mindenben változott a szemléletem és eljutottam jutottunk" oda, hogy a kókadt és száraz fa látványa sem vonzóbb, mint egy műfáé...végül is holt" mindkettő és élettelen... Az ünnep érzése viszont szívünkből kitörölhetetlen és a család jelenléte a tudat, hogy együtt szeretetben ünnepeljük meg...ez biztosítja számunkra a Szent Ünnepet!
Tegnap már így is cselekedtem...keresgéltem a neten. S most mit látok a Pinteresten:



































Ezer ötlet modern gondolkodású embereknek...s, hogy hogyan helyettesíthető íme egy remek ötlet! 

8 megjegyzés:

  1. Várjál!Ezt most nem értem::) : ez egy műfa,vagy oda van vetítve?
    Egyébként a menyem,fiamék sem vesznek fát, a nappali közelében van egy kis ezüstfenyő,azt díszítik fel, a falra pedig a menyem varr textilből.Ugyanolyan az öröm.
    Ezen már én is nagyon sokat töprengtem,de a 23 éves lányom és a 27 éves fiam még ragaszkodnak a karácsnyfához.Addig,amíg nem nekik kell fizetniük..)

    Flóra!Hova tudok neked emailt írni? Hóesés ügyileg.:)
    Írjál kérlek a kékcinkémre.

    VálaszTörlés
  2. :) Valóban csak a fantázia szab határt a dolgoknak...
    Várom, de nagyon a te ötletedet!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Mammka! Jó ezt hallani, hogy más is így vélekedik! Milyen jó ötlet, hogy a menyed varr a falra! Nos, ez is pont hasonló, amit én tettem fel, mert textilen van a fa és úgy van a falra feltéve!
    Gyönyörű lenne egy kézzel varrt fa gyönyörű öltésekkel, hímzésekkel rá varrt további anyagok....hű már el is képzeltem! De ilyenről hamarabb kellene főnie a fejemnek! De most ezzel beültetted a bogarat a fülembe!
    Szép napsütést kívánok nektek!
    Madarak ezerrel jönnek itt nálam. Tegnap tettem ki neki friss vizet is, de eddig nem láttam, hogy isznak is! Van cinkém, tengelice , vad gerle és 1 kis fakopáncsom is néha keveredik bele beazonosítatlan éhes száj is....de óriási ramazuri van odakint! Gondolom nálad is!

    VálaszTörlés
  4. Kedves Júlia! Annyi de annyi ötlet van a fejemben, de időm nincs erre...most is Mammka felborsozott, de idén már ebből sem lesz semmi! Zsolti megnézi a műfát ma...hogy egyáltalán milyen a látványa! Az iskola elvette az időmet még csak most akarok az itthoni dolgoknak nekiállni! Drótból szeretnék dekorációt készíteni...úgyhogy most erre vagyok bedrótozva...majd meglátjuk mi lesz! Puszillak!

    VálaszTörlés
  5. Hihi!!!!Mammka beborsozott???:)))))))Bocsi.:)

    VálaszTörlés
  6. Mi itt a faluban szoktunk venni valakitől fát, Andris valamikor december vége felé elmegy, kiválasztja, aztán 23-án vágják ki... így hetekig nagyon üde itt benn a kályha mellett is. Sokat gondolkodtam én is azon, hogy ne vegyünk-e inkább élőt, de a műfenyőig még nem jutottam el. akkor inkább valami poénos fából ácsoltat választanék, de azt hiszem, a gyerekek nagyon csalódottak lennének, ők ragaszkodnak nagyon a fához. Igazából, azt hiszem, hogy ezek a kis fácskák direkt erre a célra vannak telepítve, folyamatosan ültetik és nevelik őket, nagyon sok helyen, tehát nem a Mátra erdeit ritkítjuk ezzel. Olyan telepek ezek, mint egy dísznövénykertészet, ezért nem hiszem, hogy annyira károsítanánk vele a természetet... Utána pedig befűtünk vele, ez szép halál :-) Végülis fűteni is vesz az ember fát, azokat a fákat is kivágják, pedig vastag törzsű, nagy fákról van szó, tölgyről, bükkről, a mi karácsonyi fenyőink meg csak néhány éves csemeték... sokkal könnyebben pótlódnak. Legalábbis én ezzel nyugtatom meg magam :-)

    VálaszTörlés
  7. Jaj kedves Mammka! Elősször is megnéztem a hópelyhet...és Á Á Á...nem merem megcsinálni! Meg kell hogy állapítsam, hogy TE ügyesebb vagy! Megzavart, hogy kiírta a gép, hogy feltöltése után előfordulhat, hogy bizonyos dolgok nem működnek... Látod mégsem tudom...
    A borsozásról meg pláne ne is beszéljünk, mert az én drágám megnézte ma a műfát és azt mondta, hogy ezt inkább ne, mert nagyon utálnám! Úgy hogy más megoldás kell...
    Na, ma nincs jó naPom-pom-pom!

    VálaszTörlés
  8. Puszi Zsuzsi! Nincs nekem semmi bajom az erre a célra ültetett telepekkel és úgy van, ahogy írod, de én úgy utálom, hogy 4 éve 3 nap múlva csúnya száraz a fa! De a mű meg gány"...akkor most mi legyen? Hát nem is tudom, mert elbizonytalanodtam...
    Tetszenek a modern dolgok...ezt te tudod! De kissé késve érzem magam most...
    Pusz

    VálaszTörlés

Köszönet Bellinek!

Köszönet Emerenciának!

Köszönet a díjért VRJúliának!

Köszönet Dittinek ...

Babettétől...köszönöm!

Angol, Villámolvasás, agykontroll Gyöngyösön!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...