.

Köszönet, hogy megtisztelsz a jelenléteddel!!!

2012/09/27

Ismét gondoskodok a madarak etetéséről...


Ez a legnagyobb boldogságom, ami telente ajándékoz meg! A madár sereg... Persze folyamatosan sasolom őket és hallom csicsergésüket. De 100-val csak télen lepnek meg. Tavaly már 5 madáretetőt tartottam nekik a kertben, hogy mindenki élelemhez juthasson szépen...
Idén azokat ki kellett dobnom. A Yanás üvegeket nem sajnáltam...nagyon jól beváltak igazából semmi baja nem lett, de higiéniai okokból menesztettem. Viszont az 1 literesből gyorsan kifogyott. Ami nem csoda, hiszen rengetegen jöttek pontos időben reggelizni hozzám és a nap folyamán egymást váltották a tengelicék. Ami mellette tette le a voksot, hogy nem esett bele eső és hó! Persze a madarak a hó alól is kicsipegetnék, de nem olyan feltűnő. Minden esetre ez a tányéros verzió is foglalkoztatta az agyamat...nem is tudom, hogy belefogjak-e? Kicsit döntésképtelen lettem...felmerült, hogy bírja ez a fagyot??? 


6 megjegyzés:

  1. Igen, a madarak:)
    Ez egy nagyon elegáns ötlet, kicsivel munkásabb, viszont mindenképpen érdemes vele foglalkozni!

    Aztán csak jönnek-jönnek...és elkel az étkészlet:)

    VálaszTörlés
  2. Őszintén az étkészlettel nincs semmi bajom, mert még a pincében is van olyan, amit nem használok...se nem régi se nem szép amolyan giccses...de egyszerű...de akár a bolhapiacon is lehet potom árért venni...
    A szívem még mindig lopótökök iránt dobog, de azóta sem szereztem!

    VálaszTörlés
  3. Ahogy nézem,nézegetem ,egyre inkább azt gondolom,hogy ezek műanyagból vannak és úgy fagyállóak.
    1 Bajom van a tálkával: szerintem, tapasztalatom szerint lukat kell fúrni az aljára,hogyha beleesik a hó és olvad,vagy ha eső esik, ne áztassa el a magokat.

    VálaszTörlés
  4. Nahát erre nem is gondoltam, hogy ez is műanyag! Tavaly eldobhatós műanyag tányérokat ragasztottam össze és annak is csináltam lefolyókát...mert nekem is eszembe jutott, hogy megáll a víz.
    De milyen jó, hogy felhívtad a figyelmem erre!!! Műanyag tányérjaim is vannak! A fa madáretető szebb azért...természetesebb, de ezek meg jól tisztán tarthatóak.
    Á van én nekem kerámikus ismerősöm és lehet, hogy készítene nekem lopótököket? D:)) tiszta hüle vagyok, mert nem megy ki a fejemből a tök, ahogyan vagy 10 színes tök csüng az óriás eperfán és vidám színt visz a madarak és a mi életünkbe...is a kopasz téli napokban""""
    Szép napokat Mammka! Ma egész nap kertészkedtünk a veteményeskertben és óriási feltöltődés volt a lemerültségben"""feltöltött a napocska-lemerített a munka. De jó, hogy minden rendben van kint is...itt meg pihenésként van kinek írni! Köszönöm!

    VálaszTörlés
  5. Helló, itt egy kerámikus :-D
    Szerintem ez az étkészletes jó ötlet. Nem biztos, hogy műanyagból van, az a csésze egy retrós csészének tűnik.
    A kerámia fagyálló, feltéve, ha nem fazekasáru, (tudod, a vörös cserép), hanem magasabb tüzön tömörre égetett kőedény, vagy porcelán.
    Csak arra kell figyelni, hogy sima fűróval igen nehéz kifúrni, vizes fúró kellene hozzá... vagy kis vizet teszel a csészébe, és úgy, h ne törjön el... asszem.
    De mondjuk ez sokkal kisebb, mint a literes palack...mert 2-3 dl. De miért nem higiénikus a madaraknak a palack? ezt nem értettem...
    és ha nem kerámia, hanem igazi lopótököket használnál, akár akrillal lefestve, színesre, hogy esőállóbb legyen?
    (kerámiából is lehet csinálni, persze...)

    VálaszTörlés
  6. Jaj, hát rád gondoltam!!!! Alkothatnál nekem etetőt és itatót! De most komolyan mondom! Nincs én nekem más csak Te!!! Persze ha van kedved! Egyszer már említettem...

    VálaszTörlés

Köszönet Bellinek!

Köszönet Emerenciának!

Köszönet a díjért VRJúliának!

Köszönet Dittinek ...

Babettétől...köszönöm!

Angol, Villámolvasás, agykontroll Gyöngyösön!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...