.

Köszönet, hogy megtisztelsz a jelenléteddel!!!

2012/08/08

Liza favorit dzseme...


SZEDER DZSEM...




Hozzávalók:

1250g szeder
350g kristálycukor
1 tasak Lucullus dzsem fixáló 3:1

A szedret megmosása után összeturmixoltam és fém szűrőn átszűrve...megszabadítottam a magjaitól. Akinek van paradicsom paszírozója, abban is letekerheti a köröket. A kristálycukorból 3 evőkanálnyit összekevertem a dzsem fixálóval és ezt a keveréket adtam hozzá a gyümölcshöz...kevergetve felforraltam, utána hozzáadtam a többi cukrot és miután az elolvadt csak 3-5 percen át kell főzni folytonos keverés mellett. Ez nagyon jó!
Végül megtöltöttem az üveg pereméig a neki szánt befőttesüvegeket, rögtön lezártam és fejére állítottam egy pár perc erejéig. Utána meleg dunsztba tettem...még akkor is, ha nem írta a "szerzője". 

Liza végre eheti...



Amindenit...most én is megkívántam...SZÜNET!!!

7 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Meg fincsi is! Tegnap Liza a tojásos nokedlihez is ezt ette... Úgy látszik úgy ehetővé vált neki:)) D...

      Törlés
  2. Na végre sikerül visszaolvasgatnom a bejegyzéseidet! Nagyon finom lehet ez a dzsem, a képek pedig állati jók róla! A héten, és múlt héten én is rengeteg dzsemet, lekvárt, befőttet tettem el...
    A blogod új fejléce pedig igazán Flórás lett! :)
    Puszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsáss meg Ditti, hogy elfelejtettem válaszolni neked...
      Örülök, hogy végre itt vagy! Neked tetszik a fejlécem? Volt aki azt mondta túl fekete...ennyire telt tőlem. Lesz ez még jobb is és rosszabb is azt hiszem...

      Törlés
  3. A fejléc ötletes, és tetszik, de igen, szerintem is komor kissé a fekete hátér miatt. Én talán pasztell színekkel készíteném, és jól mutatna hozzá valamilyen finom kép is, ami a geometria szabályosságát kissé megtöri. De maga a rajz tök jó, ilyet biztos nem látunk máshol, és egy kreatív oldalnak legyen kreatív a fejléce, épp ezért nekem nagyon tetszik az ötlet! (mondjuk én még odáig sem jutottam el, hogy fejlécet ily módon alakítsam, valamiért nem jött össze)

    VálaszTörlés
  4. Először is imádlak, mert őszinte véleményed van!! Ezzel már a kezdetektől beloptad magad a szívembe... Erre lehet építeni! Egyébként tény, hogy túl sok a feketéből, később agyaltam rajta, hogy változgathattam volna a fejlécen, hogy több fehér és kevesebb fekete legyen benne...de össze.....am mint albán a szamarat! Egyébként ez sem nyerte el a tetszésemet...nem született még meg amire vágyok! Egyenlőre nem is fog, mert annyi a dolgom. De nem izgatom magam rajta, mint te sem...bízzuk rá a jövőre"
    Puszillak

    VálaszTörlés

Köszönet Bellinek!

Köszönet Emerenciának!

Köszönet a díjért VRJúliának!

Köszönet Dittinek ...

Babettétől...köszönöm!

Angol, Villámolvasás, agykontroll Gyöngyösön!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...