.

Köszönet, hogy megtisztelsz a jelenléteddel!!!

2012/06/26

Levendula koszorú készítése...



Thea kérésére bemutatom a levendula koszorú igen látványos, de elkészítésre igen egyszerű módját! Mivel tegnap nem fényképeztem le, így ma újból készítettem egy koszorút, ami most a bejárati ajtómat díszíti. Remélem még alkalmatok nyílik idén a kipróbálására...bár már igen a végét járjuk! Ahhoz, hogy látványosra sikeredjen érdemes több szálat összefogni. Én most 3 szállal mutatom be, de ha kisebbek a virágok akár többet is összefoghattok.  3 szálat tartok függőlegesen, arra ráhelyezek 3 szálat vízszintesen...azzal körbetekerem a függőlegesen tartott levendulaszárat és a vízszintes szál fölött! lehajtom...ezt folytatom addig, amekkora koszorút szeretnék elérni végeredményben....
A képet nézve egyszerűbb... Íme:



19 megjegyzés:

  1. Eszméletlen jól néz ki és tényleg igen egyszerű(nek tűnik)!
    A végét, ahol összeilleszted a koszorút, hogy dolgoztad el?
    De most nehogy még egyet elkezdj! Csak írd le légyszi... :-)

    Nagyon köszönöm! Tündér vagy, hogy emiatt újat kötöttél!

    VálaszTörlés
  2. Jaj..nem voltam elég részletes! Mindig azt hiszem, hogy pofon egyszerű...így azt ki is hagytam...bocsiii! A két végét összefogtam egy kis takarással a másikra helyeztem és az összeillesztésnél 2 helyen összekötöttem a végeit. OKÉ ÍGY?
    Jaj és többet már nem tudok kötni...nincs levendula!!! Szatén szalagom sem volt már rá! Azzal csak körbetekertem az előzőt!
    pussza

    VálaszTörlés
  3. Egyébként szívesen!!! Élmény volt!!! Illat mámor...most annak mámor, aki belép a bejárati ajtón!

    VálaszTörlés
  4. Kész van!

    Nagyon egyszerű, tényleg és végül a végét is megoldottam, hasonlóképpen mint Te!
    Köszönöm a figyelmességedet is!

    (megmutassam?)

    VálaszTörlés
  5. Még szép...,hogy megMUTASD!!!

    VálaszTörlés
  6. :-D
    Ne haragudj, hogy ilyen copfos lányként megkérdeztem, de olyan lelkes lettem amikor elkészült...

    Linkelhetem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj csak muti mán"...blogodra teszed? Majd nézem...

      Törlés
  7. http://thea-mirakulum.blogspot.co.at/2012/06/levendulakoszoru.html

    VálaszTörlés
  8. Azt hiszem, valami egyéb virágból gyorsan el kell készítenem, különben is divat mifelénk a virágkoszorú. S mivel , tudod, az én levendulám gyerekcipőben jár, ezért egyébhez kell folyamodnom. De igazán nagy kedvem lett hozzá.
    És amit te mutatsz, az mindig ellenállhatatlan számomra- gondolj a madáretetőre:)
    Üdv, Júlia
    Ui. Nagyon szeretném, hogy a meglepi célba érjen:)

    VálaszTörlés
  9. Álomszéééép! Én akarok ilyet! Azonnal! :D Nagyon-nagyon ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  10. Jaj, hát ez (is) gyönyörű!!! Tegnap láttam élőben, előttetek sétáltunk el, és komolyan arra gondoltam, hogy ennek a levendulaillatát érzem az utca túloldaláról!! Már a távolból is megcsodáltam, gondoltam, is, h megkérdezem, hogy hogy készült, de most már tudom... nagyon ügyes vagy! Nem biztos h én neki mernék állni...

    VálaszTörlés
  11. Júlia! Már nekem is megfordult a fejemben, hogy mi mással készíthetném el...gondoltam itt olyan virágokra, ami kiszárítva is megőrzi a szépségét, mint a sárga cickafark, vagy a sóvirág csak az a baj, hogy ezeknek a virága olyan, mint a bodzáé, tenyér szerű és nem tudom, az hogy mutatna szemből...hasonló virágzatot kell keresni, mint a levendula is...és akkor mutatós lenne. Minnt a mezei zsálya...vagy az utifű virága, vagy az évelő veronika, de lehet, hogy jól mutatna gömb fejű virágokkal is, mint a gömbhagyma gömb fejecskéi...csak nem tudom az milyen, ha elszárad...de lehet, hogy érdekes örökzölddel alapot készíteni, mint a puszpáng vagy fűfélékkel...kérdés még, hogy melyiknek mennyire hajlékony a csavaráshoz a szára...tehát ugyan azon gondolkodunk ismét! Ha sikerül valamiből elkészítened, majd tedd fel a blogodra és megnézem!

    VálaszTörlés
  12. Ditti! Van még levendulád? ÁÁÁ...akkor hajrá!

    VálaszTörlés
  13. Zsuzsi! Pont te mondod, hogy nem biztos h neki mersz állni? Aki ilyen táskát mutat nekem, mint most reggel nálatok...az mindent meg tud csinálni!! Nem én vagyok ügyes! Bárcsak olyan kézügyességem lenne, mint neked!!

    VálaszTörlés
  14. Levendula van, de nem hiszem, hoyg sikerül...belefogtam egy hete egy másik koszorúba, de csúnyán befuccsoltam vele...azért egy próbát teszek, hátha ez sikerül. :)

    VálaszTörlés
  15. Flóra, te már jövőbe látó képességgel is rendelkezel azt hiszem...valóban IMÁDTAM ezt a koszorút "fonni"! :) Tegnap este el is készült, hétvégén megy a blogra! :) Persze szokás szerint a Tiéd sokkal szebb. :) És úgy örültem, hogy az előző sikertelen koszorúfonás közben, ez most elsőre sikerült!!!! Úgy látszik, mostanában Te vagy az ötletgazdám. :) Köszönöm!

    VálaszTörlés
  16. Tudtam, hogy menni fog, mert a szomszéd barátném is elsőre gyönyörűt alkotott és a szép buzogányod után ez semmiség!
    Örülök, ha ötletgazda vagyok, bár egyenlőre nem tudom a jövőben mivel drukkolok elő nektek!
    Na és milyen koszorú nem sikerült hátha én meg tudom csinálni....D:))
    Szió

    VálaszTörlés

Köszönet Bellinek!

Köszönet Emerenciának!

Köszönet a díjért VRJúliának!

Köszönet Dittinek ...

Babettétől...köszönöm!

Angol, Villámolvasás, agykontroll Gyöngyösön!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...