.

Köszönet, hogy megtisztelsz a jelenléteddel!!!

2012/05/30

Zöldséges rösztim avokádó krémmel....



Mert mi már csak ilyen könnyű ételekre vágyunk. Hús mentes és villámgyors a robotgépemnek köszönhetően, mivel mindent ott reszelek le. Sosem szerettem elidőzni órákat a vacsora készítésnél....csak úgy összedobok valamit igyekezvén olyat készíteni, amiket a gyerekek is megesznek. Ez is egy amolyan gyors menet....
Most komolyan néha irigylem mamiék türelmét, hogy hétvégén egész délelőtt képesek a konyhában főzni...talán én sosem leszek ilyen. Persze hozzá teszem, hogy náluk nem a zöldség van előnyben a terítéken...így a hagyományos ételek több időt is követelnek, mint például egy párolt zöldség köret...ahol még azt is jobban szeretem, ha nyersen eszem meg... 
Meg aztán ne felejtsük el, hogy egy 1,5 éves gyerekkel ezt nem is tehetném meg...illetve megtehetném, de akkor mit foglalkozok vele? Kira kíváncsi természetének köszönhetően mindig megkóstolja mit főz anya..így tette ezzel is és valószínűleg ízlett neki, különben nem ette volna meg...igen édesen jelzi, ha valami nem finom a kis ízlelő bimbóinak, mert először fejét rázva szól, hogy ne...aztán előre dugja kicsi fejecskéjét és várja, hogy a kezem vagy törlőt a szája elé helyezzek és édesen öltögetni kezdi kifelé a nyelvecskéjét, hogy minden apró falatot visszakérőzze a külvilágnak......
Ez viszont a belső világában landolt.....mind megette.























Zöldséges röszti:

reszelve: 7 db burgonya, 1 nagyobb sárgarépa, 1 kicsi karalábé, 2-3 fej vöröshagyma
só, 3 színű bors, fokhagyma, pirospaprika-ízlés szerint ezek keveréke!
Miután az egészet alaposan összekevertem szórok rá annyi lisztet ( én teljes kiőrlésű tönkölylisztet használok), ami az egészet jól összefogja sütés alkalmával. Nem kell túl keménnyé készíteni csak ami kanállal könnyen szétnyomkodhatóvá válik az olíva olajban. Felhevítem az olajat és az olajba mártogatott kanállal könnyen teríthetővé válik a massza, amit olyan kb. fél centis vastagságúra lapítok szét az olajban. Így az összes nyers zöldség beleértve a burgonyát is szépen lassan átsül benne.

Avokadó krém:

1 ujjnyomásra puha érett avokádó megpucolva és kimagtalanítva...
só, citromlé, fokhagyma, 3 színű bors, olíva olaj össze turmixolása kézi robotgép segítségével. További extra szűz olajokkal is dúsítható..pl. len vagy tökmagolajjal, amitől az ízvilága is változni fog.
Az összetevők aránya szintén egyéni ízlést követel, mert mindenki máshogy szereti...és ez adja a tunkolni való alapot.


Így még az avokádó is ehető volt Liza számára.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow by Email

Köszönet Bellinek!

Köszönet Emerenciának!

Köszönet a díjért VRJúliának!

Köszönet Dittinek ...

Babettétől...köszönöm!

Angol, Villámolvasás, agykontroll Gyöngyösön!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...