.

Köszönet, hogy megtisztelsz a jelenléteddel!!!

2012/05/16

Ínycsiklandó bodzavirágzata.....



Ez már régóta birizgálta a fantáziám....Nem kívánok főzős babérokra törni, de mint háziasszony...mindennapjainkban nálunk is helyet kap a főzés tudománya. Tudománynak nem nevezném, de valahol a főzés is egy kreatív szakma és mielőtt nem született meg Kira sokkal jobban alkalmam volt belemélyedni az ízek világában. A mi családunkban előnyben részesítjük a zöldségek fogyasztását...hús inkább csak ünnepnapokon tálalok a többi családtag figyelembe vételével mivel ők igénylik, de ha minket vendégelnek meg, ma már akkor sem mondunk nemet. Persze ez is csak a szülők megvendégelése, mert barátok nem igazán hívnak meg. Szóval Kira születése előtt változatosan és izgalmasan főzőcskéztem a konyhában, de most hogy már a kissebbecske is nagyobbacska igyekszem visszatérni régi életünk menetére. Ami nem is olyan egyszerű.... A zöldségek egyik előnye, hogy villámgyorsan elkészíthető fogásokat kreálhatok....mint hétvégén a spenótos sajtszószos spagetti tészta....vagy amit már bemutattam a paradicsomos padlizsán ragu....nem használtam és nem néztem recepteket....szeretek kísérletezni és az ízlésemre hagyatkozni. Jelenleg egy két blognak köszönhetően hála nekik" ismét felgyúlt a lámpa a fejemben....így ha nem bánjátok ez is én vagyok, így egy két dolgot becsempészek majd ide.




























Pechemre csak 3 virágot találtam a kertben...., de mindenképpen megérte, hogy kipróbáljam!




























Bodza virágzata sűrű palacsintába burkolva...

Hozzávalók:
Egészséges bodza virágzat alaposan megmosva és lecsurgatva
liszt
tojás
pici cukor
tej
csipet só
fahéjas cukor
olaj a kisütéshez

Elkészítése...először is szerezzél virágokat valahonnan...alaposan tisztítsd meg...készíts jó sűrű palacsinta tésztát és mielőtt abba mártogatnád a virágzatokat, lisztbe forgasd bele, hogy a kikevert tészta alaposan befedhesse. Bő olajat hevítettem és szép aranysárgára sütöttem. Igyekezzünk a virágzatot ismét tenyérszerűen szétszedve az olajba helyezni, mert a palacsinta tésztából ahogy kivesszük a sűrűsége miatt az összehúzza és úgy vastaggá válik és nem lesz olyan finoman átsütve. Ha az egyik oldal szép, akkor fordítsuk át másik oldalára. Fahéjas cukorral jó alaposan meghintjük...Liza még tunkolta is bele.
Elhihetitek nekem isteni finom és ajánlom mindenkinek, hogy a bodza szörppel egyetemben próbálja ki ...velem.

3 megjegyzés:

  1. Megteszem:)
    Ma fedeztem fel az első bimbós bodzafát a környékünkön- egy bevásárlóközpont parkolójában. Na , abból nem szedünk:), de nemsokára lesz már a kertben, a Maros parton, és akkor gyűjtjük, majd szárítom a már száradó akácvirágok helyén.
    Nagyon jól mutat, akárcsak a padlizsán. Kikavarva szoktad-e készíteni ez utóbbit?
    Jó éjt, avagy szép napot!

    VálaszTörlés
  2. Látod, én meg a fahéjas cukorral nem ismertem:) Valahogy nálam a citrom és a bodza összenőttek, mint két jóbarát:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, akkor én is kipróbálom, hátha nálam is össze nőlnek majd:))

      Törlés

Köszönet Bellinek!

Köszönet Emerenciának!

Köszönet a díjért VRJúliának!

Köszönet Dittinek ...

Babettétől...köszönöm!

Angol, Villámolvasás, agykontroll Gyöngyösön!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...