.

Köszönet, hogy megtisztelsz a jelenléteddel!!!

2012/01/12

Különös fal dekorációk....



Annak idején, mikor az alumínium kanalakat felváltotta a szebb evőeszköz, nagymamám egy párat újrahasznosított közülük magának és átalakultak saras időben használatos cipő kaparókká és horoló kaparóvá....számára ez volt a legfontosabb, hiszen ezt csinálta nap mint nap....a kertben horolt.
Nem is élte túl egy fűszál sem!
Egyszerűen megoldotta a dolgot, kikalapácsolta laposra a fejüket" és kb. a felénél, hogy mivel ne is kérdezzétek, elvágta. Mi lett a többivel, azt homály fedi......

De hogy ezeket a kanalakat, mint faldekoráció is hasznosíthatjuk.....különböző színű festékekbe mártva, nos ez remek. De ez által már szárnyalhat is a fantáziánk, hogy mi más módon is tudnánk a kanalakat kidekorálni, hasznosítani. Láttunk már csillárt is belőle, ha megtalálom megmutatom.
Még akár írhatnánk is rá....a polcon tárolt fűszereink mellé kis táblácskák is lehetnének....























De amint láthatjátok, akár a fogasok is átalakulhatnak és az egyszerű torta papírt is tovább lehet fokozni.

A tálcákról meg ne is beszéljünk. Ezek még tálcák voltak. Nem úgy mint mostani társaik, persze tisztelet a kivételnek, a jó tálcát most is meg kell fizetni.

De igazán frappáns ötlet üzenőfalként alkalmazni otthonunkban!

Ezek mind olyan ötletek, amiket olcsón megtudunk valósítani, alkalmazható olyan helyeken, ahol felújítást tervezünk, mint én Zalában nagymamáék házában. Felhasználni azokat a dolgokat, amiket ott találunk és akár adni annak a tárgynak egy új funkciót.. abból a szándékból, hogy megmentsük és ne dobjuk szemétre az egész portán található különleges régi megtépázott bútorokat, dolgokat.
Alig várom a tavaszt, mikor újra jó idő lesz és nekifoghatunk a nagy munkának. Egy új otthont varázsolni és kellemessé tenné unokatesóimmal azt a helyet, ami olyan sokat jelent a számunkra, hiszen ez az a hely, amiért mindig hazavágyunk. 

Sajnos az idő elszállt felette és már-már kezdjük magunkat rosszul érezni a sok összevisszaságtól. Lassan már be sem férünk a szobákba, de ennek vége lesz! Összefogunk és véget vetünk! 

Sok minden van, amit bár más furcsa szemmel méreget, de kezek alatt kincsekké válhatnak. Nézzünk szét a házban...sok munkával ízlésessé válhat. Nem kell mindig új.....a régiben ott él a múlt. Nagyapáink nagyanyáink múltja és az idő a bizonyítéka, hogy értékes volt a számukra.
Tegyük a mi számunkra is értékessé. Adjunk jövőt nekik...., hogy tovább éljenek a szeretteinkkel együtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönet Bellinek!

Köszönet Emerenciának!

Köszönet a díjért VRJúliának!

Köszönet Dittinek ...

Babettétől...köszönöm!

Angol, Villámolvasás, agykontroll Gyöngyösön!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...