.

Köszönet, hogy megtisztelsz a jelenléteddel!!!

2011/12/16

Gyerekeknek madáretető készítése....


Tegnap végre elkészültek a madár etetőink......

Szintén újrahasznosítás........Jana babavizes műanyag palack, műanyag lapos tányér amiből alulra 4-et összeragasztottam hogy erősebb legyen, gyerekek gyógyszeres kanala, drót, ragasztó pisztolyoztam mindent......és olló a felső tányér közepéhez kivágni egy kör alakot, hogy a palackra ráhúzzuk a tányért.....

A kanalak helyét késsel kivágtam és beragasztottam így egy kis tányérkába potyog a magocska......

Az alsó tányérra lyukat csináltam késsel, a eső miatt, ha beleesne ki tudjon folyni....

Szerintem igen egyszerű alig várjuk a távcsövünkkel az érkező madár sereget....!






8 megjegyzés:

  1. Nagyon aranyos, praktikus ötlet. Értékelem.
    Friss, de lelkes olvasója
    :) VRJúlia

    VálaszTörlés
  2. Kedves VRJúlia!
    Örülök, ha legalább egy valami is elnyerte tetszésed....az már jó dolog!
    És a madárkáim hogy örülnek.....!Tegnap 60 madarat számoltam össze csak úgy össze-vissza....kb-ra! Olyan jó látni őket és már összeszoktak a kutyáinkkal is, mert ha csupán 3 méterre is vannak, akkor sem zavarják egymást. Úgyhogy az etető bevált....
    Szép napot VRJÚLIA!!!

    VálaszTörlés
  3. :)
    Kicsit helyesbítek...nagyon sok minden, sőt minden tetszik...De mivel holnapután épp ez lesz a témám az oviban, nagy lelkesedésemben írtam....bár rendszerint csendben olvasok.
    Sajnon csak nemrégiben találtam rá az oldalra...így nagyon igyekszem visszaolvasni...
    Amit eddig láttam, nekem való. Nem tudom, mit emeljek ki- a farsangi dolgokat, a hópelyheket, a kislány vallomását...minden szép.
    Ami a madáretetőt illeti...talán visszajelzek , hogyan sikerült a mienk. Késő ősszel kis dísztökökből készítettünk, azokat aggatuk ki az ovi udvarán, azok már elkeltek...szerették a madarak. Most dobozos, palackos változatokat szeretnénk készíteni. Ezért köszönöm az ötletet.
    Maradok böngészője,
    Júlia.

    VálaszTörlés
  4. Kedves VRJÚLIA!

    Ne haragudjon, de ebbe a névbe már úgy beleszerettem....nem lehet csak simán Júlia......! Remélem nem baj...
    Örülök, ha az iskolába elkészített dolgaink is ötletül szolgálhatnak máshol élő óvónőknek és tanároknak...annak is örültem, amikor itt nálunk tetszett meg a helyi óvónőknek és alkalmazták azt díszítésnek..és többen is mondták, hogy most mindenki csillagokat lát"..nem egyszerű olcsó, de látványos és érdekes díszítéseket találni.....

    A madáretetőről megköszönöm, ha küld egy visszajelzést....és ha netalán le is fotózzák, akkor még szívesen fel is raknám a blogba mutatónak ösztönzésnek....persze csak, ha ön is szeretné nem kell ezzel fáradnia. Mindig jó érzés látni, ahogy gondoskodnak a drága kis madárkákról....

    A dísztökös szintén szuper ötlet.....régebben egy hasonló képet raktam fel, amikor kerek óriás sütőtök volt félbe vágva..a belseje ki volt pucolva és oda szórták bele a magokat...nagyon édes lehet, ahogy megrohamozzák a madarak és veszekednek körülötte....mert hogy szokásuk elzavarni a másikat...

    Még egy megjegyzés a "csendben olvasásról"...na ez az amit én! nem tudok....néha már kezdem magam rosszul érezni, amikor belekotyogok ismerős blogjába és nem jön rá felelet...ilyenkor visszafogom magam....aztán elkezdtem a saját blogom írását, ami tulajdonképpen semmi különleges csak olyan képek csokorba foglalása, ami számomra valamiért szép...nem azért, mert ez divat csak úgy egyszerűen megfogott valami bennük...és ez által egy új világ is tárult ki elém a blognak köszönhetően, mert olyan dolgokra találok, amikre eddig még csak nem is gondoltam...
    ....de, hogy mi a legjobb??? Hát, hogy F E C S E G H E T E K !!! Úgyhogy ezúttal is bíztatok mindenkit, hogy velem aztán lehet fecsegni!!!!
    Úgy hogy hálásan köszönöm , amiért megtisztelt figyelmével és máskor se fogja vissza magát...csak hagyja útjára törni gondolatait!!

    Szép napot kívánok kedves VRJÚLIA!!!!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm:)
    Én is fecsegős vagyok...csak saját blog híjján, nem mindig találom a módját a megjegyzés átküldéséhez...de igyekszem.Ahogy számomra, úgy másnak is biztosan jól esik a visszajelzés. Jelentkezem még, persze. íitt úgy néz ki,működik.
    A madáretetőről is megpróbálok valamilyen módon jelezni.

    ( Engem lehet tegezni, bizalommal. Mifelénk mág óvatosan bánunk ezzel a dologgal, bár látom, a világ egyebet diktál.És biztosan ómodi is vagyok..., de szívsen fogadom.)

    Jó munkát,várom az újdonságokat
    tisztelettel,
    VRJúlia.

    VálaszTörlés
  6. Jaj, de örülök.....amint látod, ami a szívemen az a számon...így egyszerűbb kommunikálni és megtiszteltél vele, de akkor a viszonzás is jól esik!
    Majd várlak....
    Addig is minden jót neked és családodnak...!!

    VálaszTörlés
  7. Képet még mindig nem küldtem....de örömmel jelentem, kiürült az ovi udvarán a madáretető. Holnap újra kell töltenem. Tetején vastag hóréteg, nagyon praktikus, óvja a tálcát.
    Mindenkinek tetszik...csak a férjem kérdezte: idehaza miért nem készítek egyet? Úgyhogy folytatása is lesz.( Itthon faházikóban esznek a cinkék, barackfára van akasztva, épp ma hozott nekik friss zsíradékot- a boltban nagyon csodálkozott a kiszolgáló nő, hogy micsodát kér:)...)
    Szóval böszke vagyok mindazokra akik öntudatosan gondoskodnak.
    Ismételten üdv,
    VRJúlia.

    VálaszTörlés
  8. Örülök...., hogy örülsz! Tudod az a jó benne, hogy teljesen jól bírja...ha esik, ha hó van....ha tönkre megy se sajnálom....viszont a madárkák....hihetetlen ma, hogy esett a hó, mennyien csemegéztek!! Én 3 etetőt töltök meg egymás mellett és a környező fák tele vannak madarakkal. Tökéletesen bevált ez a műanyag pet palack már 3- szor töltöttem meg!!
    Nekünk is van egy fa házikó, tavaly vettük 4000 ft-ért, de kezd szét esni....pedig olyan szép volt....sajnálom nagyon. Papi már összedrótozta, meg minden....de előbb utóbb megadja magát.
    Azon gondolkodom, hogy kintre gunyeszt kellene építeni, hogy klassz képeket csinálhassak róluk.....mert olyan szépek közelről nézve!!!
    Szép estét!!!

    VálaszTörlés

Köszönet Bellinek!

Köszönet Emerenciának!

Köszönet a díjért VRJúliának!

Köszönet Dittinek ...

Babettétől...köszönöm!

Angol, Villámolvasás, agykontroll Gyöngyösön!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...