.

Köszönet, hogy megtisztelsz a jelenléteddel!!!

2011/11/08

1 osztályosok Márton napi díszítése

Túl vagyunk ezen is.......! Kicsit aggódtam, hogy senki nem jelentkezett.....hiábavalónak bizonyult a cetlik kiosztása a kedves szülők között, mert a megszokott társaságon kívül egyedül Petra anyukája tisztelt meg minket azzal, hogy nem vonta ki magát a felelőség alól....
Köszönet azoknak, akik részt vettek vagy segítették munkánkat díszítés készítésével.....
Annyira nem egyszerű Liba napra készülni, de reméljük, azért nem veszi rossz néven a tanárnő, hogy egy kicsit átrendeztük a helységet!
November 11-én pénteken kerül megrendezésre a Márton napi rajz és versmondó verseny..... Ha valaki olvassa ezeket a sorokat....kedves 1 osztályos anyukák....süteményekre volna szükség....légyszíves süssetek!!!!!!!

Visszatérve a díszítésünkre.....a csapat egyre jobban összeszokik....mindenki külön, de pörgősen dolgozik és teszi a dolgát.....egy kicsit oda kukkantva mit készít a másik és egy kicsit felkiáltva: "Így jó lesz?"
Biztos vannak közöttünk egy páran, akik szívesen kihagynának egy egy terem díszítést, mert azért sok a dolog vele, hiszen előre el kell készíteni mindent, mivel arra már nincs idő, hogy még azzal ott helyben pepecseljünk, de mivel csak magunkra számíthatunk, így mindenki megjelenik a szokásos időpontban!
Sajnálom, amiért ennyire nem törődöm sok szülő azt hiszem ezzel a gyerekének is rosszat tesznek azon kívül, hogy példává sem válnak a gyerek előtt..... honnan tanulják meg a gyerekek egymás segítését?????...hogyan tanulják meg a tenni akarást más céljának elérése érdekében nem magam miatt és nem csak én létezvén a saját akaratomat erőltetni mindenkire....hogyan tanulják meg az önfeláldozást?............léteznek körülöttünk igen jó emberek......akiknek segíthetnék egy kicsit cipelni a táskájukat.......azon csodálkozunk, milyenek a mai gyerekek. De ebben nem a szülők hibásak?....dehogyis nem! apró csemeték pontosan a mi képünkre alakítva......láthatatlan alakítás ez.......olyan láthatatlan, mint ahogyan egy virág nyílik ki előttünk......csak azt vesszük észre, milyen gyönyörűséges lesz és meghálja azt a sok-sok gondoskodást, időt, amit ráfordítunk......vagy nem!.....és itt van a nem! nincs mit meghálálnia, mert nincs időnk arra, hogy észre vegyük a számára fontos perceket, pillanatokat, első fontos megtett lépéseit, mert fontosabb számunkra ennél sokkal értéktelenebb! tenni vágyás, cél elérése a mi örömünkhöz...... háttérbe szorítva minden mellettünk élő ember létező és élő problémáit vagy éppenséggel örömeit.......
Egyedül sosem leszünk boldogak.......hiába minden célnak és tettnek, ha nincsenek melletted olyan emberek, akik megosztják szeretetüket és figyelmüket.
Az élet szépsége pontosan az apró örömökben rejlik.......nem a nagy dolgokban....... Ha teszel valamit valakiért ne azért tedd, hogy az visszakapd, hanem azért mert örömmel teszed!

Néha én is elmerülök a saját bajaimban.........látom ami eláraszt és egyre csak gyűlik gyűlik a fejem fölött......mintha sosem lenne vége......jól esne egy kis megnyugvás egy kis megállás egy kis magány, hogy egy pillanatra fellélegezzek és átrendezzem a ruhás szekrényt a fejemben.....kidobálni a felesleges ruhákat, hogy ne nyomasszon a jelenlétük és felfrissíteni a ruhatáramat, hogy újult erővel felvértezve nekilássak az igazán fontos dolgok helyretételéhez........

Ami nem is olyan egyszerű.........de meg kell tenni!

De visszakanyarodva a díszítéshez.......
Így tesszük mi a dolgunkat, hogy ne maradjon szégyenbe az osztály.....és egy csodálatos légkör alakuljon ki, ami minden bizonnyal segít a gyerekeknek erőhöz jutni a feladataik elvégzéséhez és segít otthont biztosítani, amíg ismételten nem lehetnek a családi fészek melegében.......

Kicsit elmerengve a gondolataimban.........mutatom máris a képeket:


Köszönettel tartozunk: Bitay Levente anyukájának, Harangozó Dorina anyukájának, Ármány Petra anyukájának, Bóka Bálint anyukájának, Tuza Bence szüleinek, Bagi Kata anyukájának.........és azért nekem is volt benne részem, hogy ezen az igen hangulatos díszítésen részt vegyek......

5 megjegyzés:

  1. Megint szépet alkottunk...A díszítés pedig mindig egy jó buli.Csak így tovább mindenkinek....hajrá,nemsokára jön a télapó és a karácsony....!
    Puszi:Belli
    U.i:Hajni! A sikerélmény a legjobb!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Valóban nincs sok időnk.....hihetetlen.....most látom csak ezt a rengeteg ünnepelni való napot....eddig fel sem tünt, hogy ennyi ünnepünk van, de így hogy teljesen mi készítjük a dekorációs, úgy besűrűsödtek a napok, hogy azt lehet mondani egész évben díszítünk és dekorálunk......de milyen jó buli az összeröffenésünk sajnálhatják, hogy kimaradnak a csapatmunkàból.... Kicsit úgy érzem magam mintha újból úttörősök lennénk.....hangulat megvan!

    Egyébkènt köszönet Vivien anyukájának is, mert telefonon jelezte, hogy sajnálja amiért a
    délutános munkából nem tudott eljönni....üzenem neki a szándék a fontos és a munka
    elsőbbséget élvez......

    Hajni - flóra

    VálaszTörlés

Köszönet Bellinek!

Köszönet Emerenciának!

Köszönet a díjért VRJúliának!

Köszönet Dittinek ...

Babettétől...köszönöm!

Angol, Villámolvasás, agykontroll Gyöngyösön!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...