Sajnos a betegség idején még a jó csirke húsleves sem megy le...de enni csak kell! Gondoltam kedveskedek Lizának egy kis szeder lekvárral töltött kis fánkocskával, ami az egyik kedvence! S bár nem is olyan régen volt...ki szabja meg, hogy hetente nem lehet fánkot enni ebédre. Tágra is nyílt a szeme tőle és megvolt az öröme... Én meg nem bántam csak egyen valamit...és persze előtte lenyomott vagy 8 kanál húslevest is...talán megmarad benne... A fánknak nagy sikere lett, mert eddig még nem töltöttem és most készítettem másodjára...de már látom olyan lesz nekik, mint a lángos. Azt is imádják mindketten...
RECEPT...KATTINTS IDE!
|
A recept ugyan az...mint máskor volt! |
|
Kelesztés után csak kivettem a tésztát és azonnal nyújtottam, mindenféle összegyúrás nélkül, akkorára,
hogy két sorba lekvárt helyezek a körök közepébe és maradjon meg a másik fele, amit ráhajtok a lekváros tésztára. |
|
Segítségül már előre bejelöltem a köröket, hogy lássam mennyi fér el. A körök közepébe kis halmocska lekvárt
tettem (lehet csokit és bármit!) ...ezek után ráhajtottam a tészta másik felét.... |
|
Így ni...bár a képen nem látszik, de a valóságban látod, hogy hol van a lekvár... Én óriási fánkokra vágytam, így
kerestem egy 9,5 cm-es átmérőjű szaggatót...( ami jelen esetben egy műanyag 0,5 literes mérőedénykém ) |
|
Szépen kiszaggattam a lekvárok körül... |
|
Itt azért jobban látszik, hogy hol van a lekvár benne... |
|
Lisztezett tálcára pakoltam őket, hogy kéznél legyen egyszerre, ha a felforrósított
olajba helyezem...de előtte egy 10-15 percet még kelesztettem.
Most nem sajnáltam ezt sem tőle, mert a múltkor rögtön már az olajba tettem... |
|
Miután belepakoltam...lefedtem! |
|
Szépen pukkadoztak fel...néztem, hogy mikor fordíthatom meg... |
|
Ha megfordítottam akkor már nem teszem vissza a lábas tetejét.... |
|
Gyönyörű szalagok lettek... |
|
Megszórtam porcukorral és szaladtam át vele a szomszédba... |
|
A Pinteresten láttam, hogy csak kevés olajban volt a fánk sütve...így én is kipróbáltam,
csak ujjnyi olajat öntöttem a lábasba... |
|
Anyukám kérdezte is, hogy nem égett meg a teteje? Nos...láthatjátok, hogy egy picit van kör a tetején, de ezekért a szalagokért nekem megérte! Különben is cukorral meg van szórva...így még az sem látszik belőle... |
Az íze pedig ISTENI!!!!!
VálaszTörlésMaradt azért Ferinek is?
VálaszTörléshúha...nagyon finom lehetett! :) a pinteresten a receptes mappában lassan már csak a te képeid szerepelnek. :)))
VálaszTörlésNo! Azért tőled messze vagyok! Szió
Törlés