A házi tészta készítésének egyszer neki kell állni és aki kipróbálja az nem tud utána ellenállni... A tészta összedolgozása egy idő után úgyis rutinná válik, de az érzést nem lehet összehasonlítani a boltban vásárolt kész tésztával...
Várjuk a tavaszt...ez megmutatkozik a konyhában is nálam...keresem az ötleteket és most rá is találtam! Fűszer növényeket mindig ültetek...ami nálunk kibírja a fagyokat az minden évben tovább burjánzik, de van amit újból palántázok és nevelgetek...ilyen a bazsalikom. Viszont ebből rengeteget fogyasztunk sőt még télire is szárítom a különböző fűszer növényeket. Lehet cserépben ültetve jelenleg is vásárolni...viszont a petrezselyem az most is ott virít a kertben... Ennek a felhasználására találtam egy remek ötletet...
HÁZI TÉSZTA
500 g liszt
4 tojás
1 teáskanál só
petrezselyemlevél, bazsalikom levél...fűszer növény
A liszttel összekeverjük a sót, közepébe beleütjük a tojásokat, és kb. 10 perc alatt összegyúrjuk, amíg homogén nem lesz és ne legyen ragadós. 30 percig szoba hőmérsékleten pihentetjük, utána 4 felé osztjuk és egyenként kinyújtjuk vagy lisztezett felületen vagy tészta nyújtó géppel...szép vékony legyen!
Egy lapra rápakoljuk a friss fűszer növény leveleket rányomkodjuk, tetejére helyezzük a másik tészta lapot és a kettőt együtt visszatesszük a tészta nyújtóba...vagy nyújtófával összedolgozzuk...
Ezek után felhasználás szerint daraboljuk...
Ha a tészta kicsit ragadós, akkor még darabolás előtt néhány percig hagyjuk száradni a levegőn és utána felhasználásnak megfelelően felvágjuk...daraboljuk a tésztát.
Bő forrásban lévő vízben 3-4 percig főzzük, kiszedéskor azonnal a szószhoz keverjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése