.

Köszönet, hogy megtisztelsz a jelenléteddel!!!

2012/02/29

1 osztály a Mátra Múzeumban.....


Hihetetlenül élvezték a gyerekek....jó, hogy Zsóka tanárnéni ennyi helyre elviszi őket!!!




2012/02/28

Nőnapra vagy dekorációnak.. hajtogatott papír virág....



Azt hittem, utálom a papír dolgokat....de rá kellett jönnöm, hogy rejtőzik benne szépség, csak fel kell fedeznem! Ebbe a KUSUDAMA tuttorial-ba például szintén első látásra beleszerettem......

Készítésre olyan, mint a papír csillag....csillagokat látsz készítése közben, főleg ha mennyiséget is kell készíteni, de a végeredmény szintén szemet kápráztató......


























Nos...szerintetek ez kenterbe veri a papír csillagot????? Íme a hajtogatása....














Ráadásul ez sem bonyolult! Nagyságát pedig variálhatjuk éppen úgy, mint a papír csillagnál.......attól függően mekkora négyzetből csináljuk....... Színek szerint is variálható....papírok minősége és fajtája szerint más más virág fog hatással lenni nézőjére........

IMÁDOM!!!

Horgolt hunyor.....



Belli elkészült a horgolásával....már csak a filc anyaggal kell összeállítani!



















Horgolt virág hajba.......



Liza így ment ma iskolába....kérte, hogy tegyem bele a hajában...szerintem nagyon édes, de időm nem volt, hogy a hajgumira felöltsem...így a gumira kötöttem rá. Remélem nem hagyja el...., mert amit elvisz, annak lába kél.......



Tavaszi virág dekoráció.......osztály díszítési ötlet!



Többen is törjük már a fejünket, hogy mi legyen a tavaszi díszítésünk...... Hiba vagy nem én virágban gondolkodom..ki ne várhatná jobban nálam a növények virágba borulását....ezzel is egy kicsit várom a tavasz eljövetelét!

Nem nagyon találtam olyat, ami nagy és látványos....így most egy saját ötlettel jövök. Az egész virág alapja nem más, mint hungarocell gömb, amiből különböző méret kapható a kreatív boltban, attól függően mekkora virágot szeretnénk készíteni. A legnagyobb gömb segítségével, már tisztességes méretű virágot is gyárthatunk, akár 50 cm-es átmérőt is a szirmokkal egyetemben.

A hungarocellt különböző technikákkal takarhatjuk el.....lehet szalvétatechnikát alkalmazni, becsomagolhatjuk krepp papírba, húzhatunk rá színes harisnyát, beragasztózva gyöngyökbe vagy csillámporba forgathatjuk vagy egyszerűen temperával befestjük. A lényeg...., ha például harisnyával  ( neylon ) takarjuk el, akkor ne vágjuk snitzer-rel a hungarocellt, hanem ragasszuk rá a szirmokat. De amit lehet, annál a szirmok helyét csak vágjuk be snitzerrel így, hogy hová készítünk vágást a gömbön különböző formájú virágokat alkothatunk meg. Lehetnek szirmok körkörösen vagy csak alul vagy középen......a fantáziára szükség van!

Egyenlőre csak papíron született meg az elképzelésem, mert rá kell bólintania másoknak is. ( Utólag tettem fel képet....a virágokat igen sietősen készítettem el...így nem lett annyira szép! )






































































Bellinek támadt az az ötlete, hogy ezekhez készítsünk különböző bogarakat, méhecskéket.........akik szálnak a virágok között.... Így kitaláltam, hogy akkor már azok is készülhetnek hungarocell segítségével... Íme az ötletem:




































Szerintem ez így kerek egész....és ha jön a húsvét egyszerűen csak tojásokkal teli kosarakat kell a virágos mezőben elhelyezni.....
Mi ezt a mennyezetről lelógatva ( a szőlő tőkére ) képzeltük el.

Virágokhoz, a már előzőekben feltett kis virágokból meríthetünk ötleteket. Szirmot készíthetjük mindenféle kemény kartonból, lehet krepp papírral vegyíteni.....szintén díszíthetőek a szirmok is.....ki mennyi időt szán rá és mennyire kívánja csinosítani...az már mindenkire magára tartozik!!


2012/02/27

Néptáncos szoknya készítése.....pörgős!!!


Liza azzal állított haza, hogy neki néptáncra térdig érő szoknya kell, ami holnap lesz....a gond az volt, hogy nem volt! Mármint neki.....így azt találtam ki, hogy úgyis vonz a varrás elsajátítása, annyira hülye nem lehetek, hogy egy egyszerű szoknyát ne tudjak készíteni neki....így nekiveselkedtem....
Ez lett a mai programom.....ami másnak 1 óra, nekem egy fél nap..., de nem adtam fel és meg vagyok elégedve vele, annak ellenére, hogy még nincs készen megmutatom, hogyan sikerült.....holnap már elmehet benne.
Amit még szándékozok az egy alsó szoknya...hanem kettő és vettem vastagabb sötétkék szaténszalagot a szoknya aljától egy 10 cm-re szándékozok felvarrni....
Alsó szoknyára sajna nincs anyagom, venni kell és csipkét is szeretnék az alsó szoknya aljára, ami kilóg a kék szoknya alól. Ezen kívül erre a blúzra nagyon tetszene egy kis mellényke...

Sajnos olyan vagyok, hogy ha valamit csinálok, akkor azt nagyon szeretném és számomra tökéletesre készíteni! Ismétlem...: SZÁMOMRA! Ízlések és pofonok....

Nekem ehhez a kékfestő anyaghoz kedves emlékek fűződnek Drága Kedves Nagymamim készített minden félét magának...., aki varrónő volt és minden vágya az volt, hogy engem is megtanítson a varrásra. Sajnos akkoriban ez nem jött össze neki..most pedig összetenném a két kezem, ha ez megismétlődhetne. De ami elmúlt....az szép emlék marad! 
Így nem volt kétséges, hogy milyen anyagot válasszak Lizának...egy kicsit mamikám jut eszembe róla.....és máris imádom!!!!
Persze az én tündérkémnek is jól áll, hiszen kék szeme és szőke haja.....vidámmá teszi a sötétebb kéket is.

Ismét nem hagyott cserben a varrógépem!! Az anyagom éppen hogy elég lett, a  derékpánthoz már több anyagot kellett összeszabnom, de végül meglett és nem is látható......






































Persze óriási sikere lett így is. Perdült fordult..alig bírtam lencsevégre kapni úgy röpködött a pergős szoknyácskájában.

Íme egy pár munkafolyamat......, megpróbálom leírni, de elég nehéz lesz...értelmesen elmakogni......




























130 x 130 anyagot négyrészt hajtottam és kiszabtam Lizának megfelelő hosszúságú szoknyát mindenféle ráhagyásokkal......ezt a negyedcikket kihajtva megkaptam a kört....




























Így egy klassz bőségű és pörgésű szoknya alapot kaptam. A szoknya alját elszegtem. Elkészítettem a derékpántot kb 140 x 16 cm-es darabot összeszabtam,( a varrásoknál kivasaltam az anyagot) aminek az egyik hosszú oldalán végig beszegtem az anyagot, hogy szép legyen, ezt hajtottam rá majd a szoknya színére, amikor varrtam rá a derékpántot. A 140 x 14 -es anyagot középen hosszában összehajtottam és végig varrtam úgy, hogy felülről elvarrtam 1,5 cm, majd 4 cm, és végül szintén 1,5 az aljában. Ez után a 4 cm-be húztam a 3,5 cm-es gumit, felül lett egy kis fodor...alul pedig a két anyag közé bevarrtam a szoknya derék részét. A gumival Lizára igazítottam a derékbőséget, majd a maradék gumit a kicsit hosszabb derékpánttal együtt befelé fordítva őket, belül összevarrtam.
Aki ért a varráshoz, annak ez most iszonyatos kavarodás lehet.......nézzétek ezt el nekem. Megvarrni sem volt egyszerű, leírni még nehezebb!!!



A szoknya alját is meg kell még vasalnom...

Végül egy rövidke története a köténykének.....! Nálunk régen falun igen nagy hagyomány volt a sátras lagzi, ami ma már sajnos kivesző számban van és ahová az asszonyok meg voltak hívva, hogy segítsenek a készülődésben.....cserébe hagyomány volt az asszonyoknak egy köténykét is adni ajándékba.....így igen sok kis kötény gyűlt - gyűlt a szekrényben....s ez eszembe jutván, hogy anyukámnak is volt, megkértem kutassa fel őket és ma reggel hozott is 5 db-ot és azokból lett ez most kiválasztva.... eddig a pince komódjában porosodott, most új életet kapott!!!! HÁt nem CsOdálAtoS ?????

2012/02/24

Horgolt hunyor filccel vegyítve.....



Döntésre jutottunk a kislányok nőnapi ajándékaival kapcsolatban, hogy mi legyen a meglepetésük....és úgy döntöttünk, hogy készítünk mi nekik virágot. Amit utána arra használnak, amire szeretnék....lehet karkötő, kulcstartó, tehetik hajráfra, csatra.....vagy aki nem értékeli, annak a kukában landol.

Egy anyukával közösen elkészítjük jövő héten, mivel utána már szükség is lesz rá. Így bele kell húznunk esténként.
























A filc anyagot még nem döntöttem el, hogy hogyan díszítem ki, de az is kipróbálásra került két szirmon. Majd a többség dönt, hogy szeretnék...milyen legyen a díszítő öltés a szirmokon. Szerintem egy kislánynak tüneményes ajándék és nem az az uncsi cserepes kis virágról van szó, hanem kézzel készített egyedi dologról. Akár még a sapkájukra is felölthetik.....iszonyatosan feldob bármit...még a kedvenc naplót is.....vagy egy sálat, táskát....
Nekünk nagyon tetszik remélem a szülőknek eszükbe jut, hogy hasznosítsák is valamire!



Ezek még kialakulóban vannak, de akit érdekel már el tudja képzelni mire gondoltunk....!

Farsangi arcfestés....



Nálunk holnap lesz farsang.....persze van, aki már túl van ezen a procedúrán, de nálunk holnap érkezik el a várva várt nagy nap. 
Tegnap ezért a fellelhető összes helyen arc festéket kerestem. Persze, amikor kellene..utolsó pillanatban, akkor nincs. Ezen nem is csodálkozok, így jár az, aki legvégére hagyja a bevásárlást. De valamit mégis vennem kellett a kisegereinknek....így a barna medvénél maradtam, mert a többi tele volt zölddel és kékkel az viszont szóba sem jöhetett.




































Viszont fél óra alatt, rám vár az a megtiszteltető feladat, hogy egységesen kipingáljam mind a 22 gyereket. Igazából erre szeretnék nektek egy kitűnő ötlettel szolgálni, mert az történt, hogy megkönnyítettem a holnapi feladatomat és miután ki is próbáltam rájöttem, hogy akár vállalhatnák is arc festést, mert így aztán nem csak pofon egyszerű, de gyors is lett és nem igényel különösebb rajz készséget.
Nem akartam nagyon pocsékolni a festéket, így csak halványan készítettem el és a kontúrokat sem csináltam meg szépen...a precíz munka, majd holnapra vár.




























Az, hogy mennyire hasonlít az egérre......azt most hagyjuk! Íme az ötlet...






































A fenti képen látható dosszié átlátszó műanyagját Liza szeméhez és szájához igazítva pontokkal bejelöltem a kívánt méretet, amit utána alkoholos filccel körbe rajzoltam. miután megvolt a kívánt alakzat...egyszerűen kivágtam. Lemostam a filcet a műanyagról és egyszerűen az arcára feszítve csak szivacs segítségével bemaszatoltam.....Így tettem minden hol. végül kicsit még színezgettünk, hogy mindent kipróbáljunk. Ez így 3 perces művelet...ami igen csak eltartott volna jóval tovább is és még csak hasonló sem lett volna.

De éljen az ötletelésem! Kíváncsian várom a holnapot, mennyi idő alatt végzek velük!









2012/02/23

Tollazzunk...



Csak azért, hogy ismét egy kicsit éljek a szenvedélyemnek. Ezeket a nyakláncokat úgy találtam és amilyen egyszerű, olyan jó pofa....és milyen praktikus...ahogy a toll szárára fa gyöngyöket húztak.......tollakat akár mi is befesthetünk....így színessé és vidámmá válik.

Ezért szeretek én szörfözni a neten, mert olyan pofon egyszerű dolgokat találok, amik sehogy sem jutnának eszembe.....



Edény szárogató.....



Megakadt a szemem ezen az egyszerűen elkészíthető tányér tartón.....a műanyagok látványa valami borzasztó....nekem...viszont a fa természetessége elkápráztat. Ezt már én is kihelyezném a munkapultomra...... Viszont nem egy ördöngösség ennek az elkészítése és imádom.....

Ha száraz tányérokat tartunk benne, akár a polcon, akkor nem szükséges vízfelfogó alá, de ha mosogatás után tesszük közvetlenül bele a tányérokat, akkor érdemes szintén fa tálcában gondolkodni, hogy ne rontsuk el a kompozíció látványát! Ez így szuper.....!



Karton girland...



Vágjunk ki különböző alakzatokat különböző kartonokból....lehet egyszínű vagy mintás...is akár és egyszerűen szaladjunk végig rajta varrógéppel. Amint látjátok nem kell törekedni a pontosságra, mert éppen attól lesz bájos a dekoráció....így azoknak is kiváló, akiknek nincs sok türelmük az apró cseprő pontos méregetéshez....



2012/02/21

Madár szépsége....



...a tollában rejlik és amint látom, nem csak minket kápráztat el szépségük. Persze nem lenne olyan érdekes, ha a mi testünket is toll borítaná és az sem érdekes, hogy melyik embernek, milyen szőr van a testén....nem úgy mint a szegény állatoknál, akiknek vesztük lesz a szépséges bundájuk....

Mindenesetre nekem tetszik az igazi imitálása is....., mint pl ezeken a párnát és takarót díszítő tollak is...kimondottan felcsillant a szemem tükrében annak ellenére, hogy egyszerű...de gondosan megtervezett, ami látványnak nem semmi. Szerintem...és jó látni, hogy mást is inspirál.....



Köszönet Bellinek!

Köszönet Emerenciának!

Köszönet a díjért VRJúliának!

Köszönet Dittinek ...

Babettétől...köszönöm!

Angol, Villámolvasás, agykontroll Gyöngyösön!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...